"Тогава нямаше база за сравнение"! Защо Бербатов избра Манчестър Юнайтед пред Манчестър Сити?


"Тогава нямаше база за сравнение"! Защо Бербатов избра Манчестър Юнайтед пред Манчестър Сити?
Снимка: Getty Images

7612 0

Бившата суперзвезда на Манчестър Юнайтед и една от най-големите легенди на българския футбол - Димитър Бербатов, сподели любопитни подробности относно най-голямата крачка в кариерата му.

Голмайстор номер 1 с екипа на националния ни отбор разкри причината да откаже оферта на Манчестър Сити, за да се присъедини към градския съперник на клуба през 2008 г. 

Бербо сподели, че шансът да играеш редом с футболисти като Кристиано Роналдо, Уейн Руни, Карлос Тевес и куп други легендарни имена е твърде добър, за да го отхвърлиш. 

"Нямаше база за сравнение"!

"Погледнете фланелката - червеното, златното, емблемата. Историята, треньорът, играчите, трофеите. В онези дни нямаше никаква база за сравнение (между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити). Нямаше нужда от второ предложение или избор, само едно", коментира Бербатов пред "BT Sports" и продължи.

"В ума ми беше, че това е моментът да направя, може би, последната стъпка на своята планина, моят личен връх. Една от причините да искам да съм част от този отбор бяха играчите. Кой не иска да играе с футболисти като Роналдо, Руни, Тевес", добави той.

За пътя към успеха 

"Искаш да си там и да бъдеш част от онзи отбор. Желанието ти е да се пробваш срещу най-добрите играчи. Беше предизвикателно, беше забавно. Разбира се, трябва да се забавляваш през целия път, както и да отстояваш позицията си. Ако някой ти крещи, отвърни му със същото. В противен случай ще минат през теб. Трябва да покажеш колко силен си.

"Манталитетът беше различен, защото говорим за отбор - победител. Карате се помежду си, викате, крещите, ругаете. Всичко обаче е в името на победата. Свършвате тренировката или мача и всичко остава на терена".

Бербатов за Манчестър Юнайтед

Българският голмайстор изигра 149 срещи с екипа на Манчестър Юнайтед, записвайки 56 гола и 27 асистенции. В периода си на "Олд Трафорд" той вдигна 2 пъти Висшата лига, 2 пъти Купата на Англия, 1 световно клубно първенство и 3 Суперкупи на страната. Той печели и на два пъти "Златната обувка" на Висшата лига.

Бербо наскоро излезе и с интересен трансферен съвет към ръководството на английския гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички