Тодор Янчев: Амбициран съм да се откъснем още от Левски, преднината ни успокоява


Тодор Янчев: Амбициран съм да се откъснем още от Левски, преднината ни успокоява
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1841 0

Треньорът на ЦСКА 1948 - Тодор Янчев, сподели очакванията си преди предстоящия мач срещу Септември. Наставникът даде специална пресконференция по повода.

На нея бяха засегнати темите за кадровите проблеми в тима, както и целите пред него. Като главна такава Янчев постави пред своите възпитаници запазването или дори увеличаването на преднината от 7 точки пред четвъртия Левски.

"Поредният мач е на прага. Имаме малко време да се подготвим. В петък сме на линия. Срещаме млад и добре играещ отбор на Септември. Според мен имат много талантливи млади момчета, което е похвално“, започна Янчев пред медиите и продължи.

"Разпети петък е свят празник. За всички християни е най-тъжният ден в историята. Двата клуба бяха окей да се измести за събота, но в крайна сметка нямаше разбиране от ръководните фактори“, информира наставникът, споделяйки за чувството да се изправиш срещу бивш съотборник.

"Хубаво е, че със Светльо се познаваме. Били сме и партньори в халфовата линия. За мен не е проблем, а удоволствие да се изправям срещу бивши колеги. Да, той е от другия лагер и ще опита да си свърши работата, но и ние ще опитаме да победим“.

Целта

"Има доста мачове до края на редовния сезон, после и в плейофната част. Преднината пред Левски успокоява. Аз съм амбициран да се откъснем още, за да дишаме по-спокойно. Нищо няма да е лесно в тези плейофи. В 6-те първи отбора всеки може да бие всеки. Първите два отбора водят значително пред нас, но гледаме нашите цели.

Нямам писмено обяснение защо смениха реваншите за Купата. Коригирахме заплануваните неща след видяното. Съответно и администрацията ни започна да действа по хотели. Обяснение още няма все пак", призна отй.

За кадровите проблеми и рокади

"Светльо Диков е опитен човек, не е от ден-два във футбола. Това, че беше във втория отбор ни даде предимство да можем да го ползваме. Неприятната контузия на Алекс Колев е причина Диков да го замени. Това, че някой е в първия отбор, не означава, че не може да слезе във втория и обратното. Така работим в момента. Ако някой се затруднява в първия отбор, слиза във втория, докато си върне формата.

Неприятно е, че Джонатан ще се подложи на операция. Губим го трайно, а е един от водещите ни играчи. Има частично скъсване на предна кръстна връзка. Бидунга също е с проблеми от четвъртфинала. Фактически, двамата бранители от четвъртфинала имат проблеми. Алекс Колев тренира на 100% с отбора, това е добре“, завърши Тодор Янчев.

След последния успех в елита, Янчев излезе с предупреждение към своя отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички