Съдийската комисия към БФС създава нови две подкомисии


Съдийската комисия към БФС създава нови две подкомисии
Снимка: БГНЕС

1985 0

Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз - Костадин Стоичков, обяви нови промени, които да доведат до подобряване на процесите около назначенията на арбитрите. Стоичков заяви, че се създават нови две комисии, чрез които да се ограничи възможността за теч на информация.

"В един по-ранен етап Съдийската комисия беше обвинявана, че назначенията се правят еднолично. Реших да променя това нещо и създадох две комисии - една комисия по назначенията, чийто председател съм аз, и една комисия по назначенията на съдийските наблюдатели, чийто председател е Мартин Богдев", заяви Стоичков пред БНТ.

"Оттук насетне ще информираме арбитрите кой двубой ще свирят един час преди да го обявим публично. Това ограничава възможността за изтичане на информация", добави още председателят на Съдийската комисия.

Преди две седмици наставникът на Берое Димитър Димитров - Херо отправи остри критики към съдийството в мача на неговия отбор срещу ЦСКА. Тогава Херо заяви, че цяла седмица той е знаел кой ще бъде съдия на двубоя, а негови колеги са му се обаждали, за да му пожелаят късмет.

Впоследствие СК към БФС излезе с позиция срещу изказването на Херо, в което го призовава да изнесе факти и доказателства, ако има такива. Треньорът на Берое на свой ред отговори на Съдийската комисия, като подчерта, че застава зад думите си

В крайна сметка се Димитър Димитров бе сериозно санкциониран от Дисциплинарната комисия към БФС за "уронване на престижа на СК към БФС" (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички