Атанас Фурнаджиев: Първа лига може да завърши без плейофи


Атанас Фурнаджиев: Първа лига може да завърши без плейофи
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1786 0

Сезонът в Първа лига може да приключи с изиграването на предстоящите два кръга, а плейофите да бъдат премахнати. Това заяви вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев, който разясни каква е ситуацията около българския футбол и вариантите пред него след епидемията от коронавирус и извънредната ситуация в страната.

"Обсъждаме, зависи кога ще бъде овладяна ситуацията. От изключителна важност е тази епидемия да бъде овладяна навреме. Ако се справим до 13 април, има вариант първенството да продължи и да завърши в цялост, може би някъде до 10 юни. Но това зависи от хората, доколко дисциплинирани ще бъдат българите. Рано е да се каже, най-важното в момента е здравето на хората", заяви Фурнаджиев пред БНТ.

"Форматът ни облагодетелства, тъй като има още два кръга до приключване на редовния шампионат. Ако положението се удължи и след 13 април, примерно до средата на май, вариантът е да се доиграят само тези два кръга и на база на това класиране да се определи крайното класиране. Зависи от начина на протичане на ситуацията", добави още той.

Фурнаджиев коментира и какви са шансовете да се изиграе баражът между България и Унгария на 26 март, както и Евро 2020 през идното лято (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички