Вили Вуцов скочи в защита на сина си: Досега обичта ми към Левски ме караше да мълча


Вили Вуцов скочи в защита на сина си: Досега обичта ми към Левски ме караше да мълча
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

23732 0

Бившият наставник на Левски Велислав Вуцов е поискал право на отговор по повод твърденията, че неговият син Светослав е бил преквалифициран от защитник във вратар като дете в школата на "сините", след като негов съотборник е получил контузия.

Името на стража на Славия нашумя напоследък, след като спаси дузпа срещу ЦСКА, а след това Венци Стефанов бе заявил, че Светослав Вуцов е фен на "армейците"!

Ето какво сподели Вуцов пред "Мач Телеграф":

"Моето уважение и обич към Левски дълго време ме караха да мълча за някои неща. Когато ме уволниха, справедливо или не, не съм казал една дума против Левски. Същото беше и след всички неща, които се случиха със Светослав. Сега мога да започна от там, че ненавиждам някой да си приписва заслуги, особено в ситуации, от които едва ли не има защо да се срамува. Тиражират се информации, които нямат нищо общо с истината. Източниците прозират, но ще ги оставя без коментар. Просто ще кажа голата истина, която доста време премълчавах. Първо обаче трябва да се изясни фактът, че Светослав Вуцов не е станал вратар заради контузията на негов съотборник. Алекс се казва момчето и те са приятели и до днес. Не си спомням фамилията му, но той наистина имаше качества и бе добър вратар. Съжалявам за това, което му се случи. Не то обаче е причината Светослав да стане вратар. Това е лъжа. Той е вратар от 2015-а в школата на Левски, преди това наистина бе защитник, но един ден се прибра и ми каза – днес пазих. Той имаше желание да застане на вратата. През юни 2017, три месеца преди да се контузи това момче, той вече бе напуснал Левски и беше в Царско село. Няма такова нещо, че е станал вратар, защото се е случила тази контузия", поясни Вили Вуцов.

"Оттам нататък следва да кажа, че отношението към Светослав през тези две години между 2015-а и 2017-а бе, меко казано, идиотско. Изключително некоректно, но ще бягам от подробностите, случките и най-вече от имената. Правя го с цел да не бъда краен. Въпреки че в отношението към него имаше много лични нападки към мен. Отношението към мен рефлектира върху него. Така или иначе той напусна Левски наистина много огорчен и обиден. В тази връзка ще кажа, че поговорката всяко зло за добро важи в неговия случай. Защото попадна първо в Царско село, после в Септември и най-вече сега в Славия и получи грижи, които го доведоха дотук. И той, и аз сме благодарни на тези клубове. Ще кажа само, че наистина факторите, които управляваха школата на Левски тогава, го обявиха за безперспективен. Аз обаче твърдя, че ако не друго, то поне качества да играе добър футбол има. Не е направил кой знае какво, но качества за голям футбол има и всички го виждат. За това искам да се сложи край на спекулациите с миналото му в Левски. Имената и фактите ги спестявам, защото не е нужно да нагнетяваме още напрежение по темата. Безизвестни хора да ги правя известни, не е нужно. Мисля, че фамилията Вуцови не заслужаваше такова отношение. Към когото и да е неин член. Все пак благодаря на спортното училище на Левски и най-вече на Стефан Аладжов и Георги Стоичков, които бяха негови ръководители, за страхотните грижи и помощ, която дадоха на Светльо, за да завърши средното си образование и сега да е приет в НСА", завърши коментара си Велислав Вуцов.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Единственото момиче в младежкия му тим учи Ерлинг Холанд на футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд е един от най-популярните и най-желаните футболисти към...

Реклама
Най-четени новини

виж всички