Светослав Вуцов мечтае за Манчестър Юнайтед, каза и дали би играл в Левски


Светослав Вуцов мечтае за Манчестър Юнайтед, каза и дали би играл в Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6706 0

Титулярният вратар на Славия и национал на България - Светослав Вуцов, даде интервю пред "Блиц", в което разкри в кои детайли трябва да подобри играта си, коментира предстоящия сезон 2022/23 в Първа лига, бъдещите си планове и назова коя е мечтаната за него дестинация:

"Може би в центрираните топки и пасовете в защита има още какво да израствам, но това се постига с опит. Повече мачове и повече ситуации. С годините ще става по-лесно. Мисля, че с играта с крака се отличавам повече пред останалите вратари. Всеки мач излизам спокоен и знам, че няма от какво да се притеснявам. Допуснеш ли грешка, може да се поправиш", смята 19-годишният страж на "белите".

"Първенството е много изравнено вече. Изключвам Лудогорец. Те категорично ще спечелят отново титлата", прогнозира Вуцов и допълни: "Останалите са равнопоставени. Може би бих изключил и Левски от втория полусезон и ЦСКА, които имат добра фенска маса, добри чужденци. Като изключим тези три отбора, от останалите всеки може да победи всеки".

Последва въпрос какво би направил, ако трябва да избира дали първо да отиде в ЦСКА и след това да направи трансфер в чужбина, или директно да "излезе" в Европа, а той отговори така: "На този етап, бих избрал първо в чужбина. Вече да гледам на по-добро развитие на мен лично като кариера. Излезеш ли веднъж, в България може да се върнеш, в който отбор си поискаш".

"Не се знае. Не може да се каже. Времето ще покаже. Целта ми е да се наложа в чужбина", пък бе отговорът му на питане дали би играл някога в Левски.

Светослав Вуцов назова и кое е мечтаното място: "Манчестър Юнайтед. Ако трябва да съм реалист, знам, че няма как от Славия директно да отида там. Може би някой отбор в Белгия, Нидерландия, Полша. Да отида и да се наложа там за 4-5 години. И ако се развивам правилно, тогава да погледна към топ 5 първенствата, но вече като развит вратар. Така ще може да се пребориш с конкуренцията".

Вижте още: ЦСКА прие колосална оферта за Жорди Кайседо - всичко е в ръцете на нападателя?

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички