"В БФС нещата са по-страшни": Радостин Василев сравни футбола и политиката в България


"В БФС нещата са по-страшни": Радостин Василев сравни футбола и политиката в България
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1202 0

Българският спортен министър в оставка - Радостин Василев, разкри, че е изготвена програма, по която евентуално да бъдат преведени 100 милиона лева в помощ на футболните клубове, с които те да подобрят своите бази и стадиони. 

"За първи път изготвихме програма за футболните клубове, която, може би, ще представя, ако имаме още две-три седмици - 100 милиона лева в помощ на професионалните клубове за инфраструктурата им", каза Василев пред "БНТ".

Последва и въпрос по темата с евентуалното отнемане на лиценза на БФС, на който той отговори така: "Никога не е късно, нека не бързаме - имаме още две-три седмици пред нас".

"Там нещата са подобни на това, което се случва в държавата. Имаме едно ръководство, което на всяка цена иска да остане на власт, каквото е и желанието на едно задкулисие, което иска на всяка цена да има свои представители във властта в държавата. Много си приличат, мисля, си даже, че в БФС нещата са по-страшни", смята Радостин Василев и след това коментира информациите, че Борислав Михайлов е бил на разпит:

"Вчера разбрах, че Боби Михайлов е разпитван в ГДБОП. Надявам се да продължат по тази линия, защото на него мястото му е по такива институции, със сигурност не е в Българския футболен съюз".

Относно краткия си мандат, 37-годишният плевенчанин отсече, че си тръгва с високо вдигната глава: "За спорт щяха да се отделят, надявам се да се отделят, много повече средства. За федерациите се отделиха повече средства. Получих критики контролирано от федерации, свързани с политически партии. Не защитавам ничии интереси в спорта и това е ясно. Не приемам такива критики. Никога не съм имал лични интереси в спорта. Тръгвам си с високо вдигната глава".

Вижте още: Борислав Михайлов "захапа" Бербатов: Заради тях организирахме два конгреса!

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Единственото момиче в младежкия му тим учи Ерлинг Холанд на футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд е един от най-популярните и най-желаните футболисти към...

Реклама
Най-четени новини

виж всички