Стилиян Петров: В БФС ги е страх от нов конгрес, но виждат, че промяната идва


Стилиян Петров: В БФС ги е страх от нов конгрес, но виждат, че промяната идва
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1743 0

Легендата на българския футбол Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов и се бори да ръководи футбола ни, показа доста тревзва преценка за състоянието на този спорт у нас. Бившият капитан на националния отбор демонстрира и същата увереност като Бербатов, че в следващия си опит техният екип ще успее и ще промени българския футбол.

"Конгресът през март ще бъде изборен. Говорим с клубовете вече какво следва след март, как ще работим за развитието на българския футбол. Това е много важно. Една такава промяна изисква много борба и търпение. Зад нас имаме силна подкрепа както от клубовете, така и от футболните хора. Те вече го усещат. Скоро ще имаме ново ръководство, което ще работи за развитие на футбола на всички нива. Вече няма да се взимат решения по телефона от нетрезвомислещи хора. Всички виждаме какво не е свършено, какво е нивото на футбола у нас", започна Петров пред "Дарик".

"Когато започнахме много хора ни казваха, че нямаме шанс и ще ни отвеят. Сега отново отиваме на конгрес и там ще стане промяната. Хората вече виждат алтернативата. Промяната понякога е плашеща, но клубовете трябва да знаят, че ще бъдат независими, че няма да са под натиск, да им се обаждат по нощите да ги карат да подписват лист хартия. Клубовете вече виждат как работи БФС. Дори и в момента ги подлагат на натиск да потвърдят, че са доволни от работата на централата. Тях ги е страх да се стигне до нов изборен конгрес. На последния се измъкнаха през задната врата, но вече знаят, че промяната идва. Това го виждат и клубовете", продължи той.

"Когато в една организация има конкурс за дадена позиция, се викат доста хора, от които да бъде избран най-добрият. В момента в БФС се назначават хора без конкурс. Няма нищо обявено на официалния сайт. Как се избира кандидат? От кого се назначава този човек? Ние не сме наясно с качествата му и дали ще свърши работа. Каква е процедурата за назначаване на национален селекционер? Какъв е процесът, кой взима тези решения? Трябва прозрачност. После се чудим защо футболът ни е на това ниво. Всичко е за лични облаги", каза още големият ни футболист. Днес стана ясно и на чия страна е новият спортен министър Радостин Василев. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички