Стилиян Петров поздрави Борислав Михайлов, но очаква да има нов конгрес


Стилиян Петров поздрави Борислав Михайлов, но очаква да има нов конгрес
Снимка: Yulian Todorov / / LAP.bg

2100 0

Една от звездите на българския футбол от близкото минало Стилиян Петров, който сега е част от екипа на кандидатиралия се за президент на БФС Димитър Бербатов, коментира изминалия Конгрес, на който Борислав Михайлов беше преизбран за пети път. Петров поздрави Михайлов, но и отчете, че има много голяма вероятност да се проведе нов конгрес. 

„Винаги е хубаво да слушаш и другите футболни хора. Той спомена няколко интересни неща и няколко, на които моето мнение е съвсем друго. Ако мога да споделя за оценката, която си дадоха, аз не съм съгласен с това нещо. Чух едно много интересно нещо, което досега него бяхме виждали в БФС – комуникацията между БФС и клубовете. Това ние говорим постоянно – да разберем проблемите на тези клубове. Ако не се вникнат в проблемите на клубовете, никога няма да намерим решение.

Това, което чух от Йордан Лечков е, че той иска да комуникира, иска да види проблемите на българските клубове. Това е важно, защото, когато има конкуренция, в момента се дестабилизира това, което беше преди във футболния съюз. Сега има и другата страна – Митко Бербатов и другите кандидати, които зададоха много въпроси. В момента БФС е на кръстопът да реши какво иска да направи и дали може да направи нещо. Когато има силни конкуренти, когато има диалог, тогава футболът може да върви напред, само, ако хората искат да работят“, заяви Стилиян Петров в предаването “Домът на футбола” по Diema Sport.

„Мога само да поздравя господин Михайлов. Независимо от всичките тези решения, от това, което излезе по медиите. Винаги казваме, че когато се обяви едно решение, е нужно да го поздравим. Честито за победата. Това дали ще бъде дълготрайна или това, което излезе в медийното пространство, ще доведат нещата до съвсем различен край, не е ясно. Ние не сме разочаровани. По мое лично мнение Камен Костадинов и председателят на мандатната комисия можеше да си свършат работата малко по-добре“, добави Петров.

„Има голяма вероятност да има нов конгрес. Това ще го оставя на адвокатите. Те работят усърдно върху това. Най-хубавото беше да видя, че клубовете виждат алтернатива при гласуването. Видя се, че има още несигурни клубове. Но сега, с това, което стана, се вижда, че се иска промяна и има хора, които работят за тази промяна. Няма да се откажем, продължаваме, защото това, което показахме в последните шест месеца е, че искаме да работим за доброто на българския футбол“, завърши Стенли.

Темата "БФС" продължава и в тези материали!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички