Статуята на Исус в Рио ще заблести в цветовете на българския флаг в чест на БФС и националния празник


Статуята на Исус в Рио ще заблести в цветовете на българския флаг в чест на БФС и националния празник

1245 0

Българският футболен съюз заедно с Министерството на външните работи са осъществили любопитна инициатива, с която ще бъде отбелязан по интересен начин националният празник на държавата ни и юбилеят на БФС.

Навръх 3 март Статуята на Христос Спасител на хълма Корковадо в Рио де Жанейро ще заблести в цветовете на националния флаг - бяло, зелено и червено. Проектът е бил реализиран по лична инициатива на президента на БФС - Борислав Михайлов, вицепрезидента Михаил Касабов и Н.Пр. Божидара Сърчаджиева, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Бразилия.

Един от най-прочутите паметници на световната култура ще грейне в бяло, зелено и червено в точно 19:30 местно време на 3-ти март (30 минути след полунощ на 4 март българско време), а церемонията ще бъде излъчвана на живо в канала на Посолството на Република България в Бразилия в YouTube.

Инициативата също така е и своеобразен жест на уважение и почит от страна на БФС към Краля на футбола Пеле, който си отиде от този свят в края на 2022 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ: БФС ще търси четирицифрена сума от Левски след мача с Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички