29 години не стигат! ЦСКА “скъса” нервите на феновете, за да бие Пирин за минута (ВИДЕО)


29 години не стигат! ЦСКА “скъса” нервите на феновете, за да бие Пирин за минута (ВИДЕО)
Снимка: LAP.bg

7650 0

ЦСКА спечели по възможно най-драматичния начин визитата си на Пирин Благоевград от 14-ия кръг на Първа лига. “Орлетата” се бяха насочили към първата си победа над 31-кратните шампиони от 1994 година насам след гола на Тасев в 45-ата минута. В крайна сметка обаче столичани се наложиха с 2:1 на стадион “Христо Ботев” след попаденията на Фаетон и Линдсет между 79-ата и 80-ата минута.

За национала на Гваделупа това бе първо попадение с “червената” фланелка, а след броени секунди именно той даде асистенцията към норвежеца. На Ел Маестро му се получи със смените, след като около 60-ата и 75-ата минута бяха включени бившият ас на Гренобъл и дълго лекувалият контузия - Браян Морено.

И за да е още по-голяма болката на домакините от скорострелния обрат - то те играха и с човек по-малко през последните 10-ина минути след втория жълт картон на Абу. По време на двубоя Драганов показа общо 9 жълти картона и 1 червен.

ЦСКА обаче бе далеч от оптималното си състояние и победи с известен късмет и по-големия опит, с който разполага. През първото полувреме бяха наказани за пропуските си, а след почивката можеха да получат и второ попадение. 

В крайна сметка "армейците" се доближават максимално до втория Черно море и остава на точка зад него при равен брой срещи. В следващия кръг приемат Крумовград у дома, а 13-ият Пирин е гост именно на "моряците".

Първо полувреме

Двубоят започна изключително динамично и отбраните на двата тима имаха много работа. Още в 3-атата минута Махмутович се намеси твърдо отдясно и това му донесе жълт картон. След още 120 секунди същото стори и Тютюков, който фаулира Назон за още едно официално предупреждение от Драганов. 

В 18-ата минута феновете на двата тима се обединиха за няколко скандирания срещу настоящото ръководство на БФС. Избраният момент от двубоя също не е случаен, предвид броя години, които управляват Михайлов и компания (18 г.)

"Декорирани" в жълто от Драганов бяха още Абу (22') и Линдсет 180 секунди по-късно. Междувременно Хайнц опита възможностите си на два пъти от статични положения, но така и не сполучи.

В 34-ата минута Назон нахлу в наказателното поле след извеждащ пас на Кареасо, но на пътя му излезе Ковальов. Стражът скъси ъгъла пред нападателя и реши да подава към Естрада. Кълбото обаче бе избито от Бенгюзов.

След по-малко от 120 секунди остриетата на ЦСКА отново излязоха на стрелкови позиции. В тази ситуация топката се спря на два пъти в съперникови играчи след ударите на Назон и Кареасо. 

Към 40-ата минута 31-кратните шампиони отправиха първия си точен удар. Той бе дело на хаитянския национал, който бе изведен и пробяга цялото поле на домакините с топка в крака. В крайна сметка кълбото бе спряно при стрелбата от Ковальов.

След 2 минути домакините отговориха пред вратата на Бусато чрез удар на Суда. 

ГОЛ! Домакините откриха в добавеното време на първата част. "Орлетата" комбинираха чудесно пред наказателното поле и кълбото се озова в Тасев отдясно. Той използва свободното пространство пред него, за да навлезе и матира по диагонал Бусато! 1:0!

Второ полувреме

В първите минути след почивката гостите отново се пропукаха и Тасев се бе впуснал отдясно. При изминаването на 10 минути от втората част "червените" не успяха да развият две нападения отляво след лоши центрирания на Хайнц.

След час игра Ел Маестро видимо не бе доволен от представянето на възпитаниците си и извърши две смени - Естрада и Хайнц бяха заменени от Морено и Фаетон. 

Още с първия си опит гвадалупецът стреля, но кълбото попадна в стража на домакините. Опитите се увеличиха към 70-ата минута, но те продължиха да не дават резултат за столичани. 

Смените продължиха и в игра влязоха още Асприля и Шопов за сметка на Кареасо и Назон към 73-ата минута. 

ГОЛ! В 79-ата минута Юга намери Фаетон в наказателното поле. Националът на Гваделупа се възползва от пространството пред себе си и с доза креативност изравни резултата! 1:1!

ГОЛ! След броени секунди ЦСКА оформи пълния обрат. То бе дело на Джонатан Линдсет, който засече ниско центриране на Фаетон за 2:1 насред стадион "Христо Ботев".

Кошмарът на домакините продължи и в следващите секунди - Пирин се наложи да доиграе двубоя с човек по-малко след втория жълт картон на Абу. 

Стартови състави

Пирин: Ковальов, Суда, Батас, Дюлгеров, Йорданов, Тютюков, Бенгюзов, Семенив, Тасев, Бачев, Комано; 

ЦСКА: Бусато, Шакич, Турицов, Махмутович, Петров, Юга, Линдсет, Хайнц, Кареасо, Назон, Естрада;

Преди мача

Възпитаниците на Ел Маестро прекъснаха серията си от пет победи точно преди спирането на клубния футбол във Вечното дерби с Левски. Грандовете не излъчиха победител (1:1), а "червените" във временното класиране са трети с 25 пункта и един отложен двубой. 

Пирин към този момент е 13-и с 11 точки. За последно загуби от Лудогорец с 0:4, а през паузата победи Вихрен за Купата с 1:0. ЦСКА също се наложи в приятелска среща - 5:1 над Литекс.

"Орлетата" влязоха в серия от реми и поражение след натрупани три победи в края на месец септември. Те са категоричен аутсайдер тази вечер. ЦСКА няма загуба при визита на Пирин през този век, макар че има няколко ремита на стадион "Христо Ботев".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички