Станислав Генчев: Купата е преди първенството, Лудогорец е притиснат, а ние не можем да загубим


Станислав Генчев: Купата е преди първенството, Лудогорец е притиснат, а ние не можем да загубим
Снимка: Mario Chomakliyski / LAP.bg

2606 0

Локомотив София победи Пирин като домакин с 2:0 в мач от 26-ия кръг на Първа лига. Двубоят бе много важен и за двата тима. С победата столичните "железничари" се доближиха до 7-ото място, докато със загубата "орлетата" продължават да са в опасната зона на таблицата.

Седмата позиция осигурява бараж за класиране в европейските клубни турнири. Въпреки това, треньорът на домакините - Станислав Генчев, не скри, че пред него и възпитаниците му цел номер 1 остава Купата на България.

"За мен победихме заслужено. Имахме превъзходство по време на целия мач. Те отправиха едва два удара във вратата и нямат чисто голово положение. Доволен съм, заслужена победа“, започна Генчев след последния съдийски сигнал и продължи.

"Със сигурност голът наклони доста везните в наша полза. В последните пет мача Пирин не бяха допуснали загуба, само два гола и то от дузпи. Пирин е отбор, който умее да се брани. Стараехме се да използваме статичните положения, успяхме да вкараме. Когато поведем, е по-лесно, защото се отварят свободни пространства", допълни той.

Купата пред първенството

"Със сигурност опитът е много важен. Трябва да се изчака подходящият момент, вместо да се взимат прибързани решения. Така и направихме. Гол може да се вкара в първата и в 90-ата минута. И седмото място, и Купата могат да ни дадат участие в Европа. И към двете подхождаме максимално сериозно. Купата към момента обаче е с едни гърди пред първенството", призна специалистът.

Какво следва?

"В Разград е генерална репетиция преди мача ни с ЦСКА. И двата отбора имат сходни характеристики, еднаква постройка на игра. Лудогорец е пристиснат до стената, ние не можем да загубим. Трябва да играем и да изпитваме удоволствие от играта“, завърши Станислав Генчев.

Мислейки за Първенството и Купата, в Локомотив погледнаха смело и към предстоящия трансферен прозорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички