Локомотив София вкара 2 гола на Пирин Благоевград и се върна към победите в Първа лига


Локомотив София вкара 2 гола на Пирин Благоевград и се върна към победите в Първа лига
Снимка: Mario Chomakliyski / LAP.bg

1660 0

След като за последно бе загубил от Левски, отборът на Локомотив София се върна към победите, надделявайки над Пирин Благоевград като домакин с 2:0 в среща от 26-ия кръг на Първа лига!

След 13 минути игра столичани бяха близо до откриването на резултата - при атака 'трима на трима' Карлос Франса напредна с топка в крака, финтира съперник и шутира технично от около 20 метра, но ударът му премина на сантиметри встрани от долния десен ъгъл. 

В заключителните секунди на първото полувреме Локомотив все пак поведе с 1:0 - Антонио Вутов центрира от ъглов удар, а Давид Малембана скочи най-високо и с глава насочи по прекрасен начин топката в левия ъгъл на Максим Ковальов, който нямаше шанс да реагира. 

В 63-тата минута "орлетата" стигнаха до първи точен удар, който бе дело на Даниил Кондраков, но той не затрудни стража на "червено-черните". 

Десетина минути преди края на редовното време съставът на Станислав Генчев получи право да изпълни дузпа за нарушение на Иван Тасев срещу Карлос Франса. Зад топката застана Антонио Вутов и не сгреши, оформяйки крайното 2:0!

*Със спечелените 3 точки Локомотив събра 26 и временно се изкачи на осмото място, изпреварвайки Арда Кърджали (36). Пирин пък остава на 14-а позиция с 21 пункта. В следващия 27-и кръг "железничарите" гостуват на Лудогорец (21 април), а "орлетата" са домакини на ЦСКА (23 април).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички