Станислав Ангелов: Няма държавна намеса във футбола и затова са окаяни резултатите


Станислав Ангелов: Няма държавна намеса във футбола и затова са окаяни резултатите
Снимка: Actualno.com

779 0

Бившият футболен национал Станислав Ангелов също взе отношение относно случващото се родния футбол, БФС и каква роля трябва да има държавата.

По-активна роля на държавата

"Кои сме ние да оценяваме Боби Михайлов? Направи хубави неща, но вероятно трябва промяна, за да продължим да надграждаме. Важно е да не се разруши това, което той направи, защото има структура и организация. Няма политическа и държавна намеса в спорта. Затова са окаяни резултатите. Ако не подкрепяме новото ръководство, пак няма да имаме футбол. Няма как да имаш национален отбор, без да имаш футбол", заяви той пред БНТ в "Арена Спорт".

"БФС се управлява много еднолично. Прекалено важна е фигурата на президента. На следващите избори това ще се промени. Футболът е олицетворение на държавата. Проблемите и промените не са много. Много са насложени във времето. С няколко промени ще тръгне в положителна посока. Убеден съм, че БФС няма повече да се управлява така. В Изпълкома ще влязат различни хора с различни кандидатури. Надявам се да са футболно ориентирани и да не са тясно свързани с професионалния футбол", допълни той.

Очаква нов шампион в Първа лига

Бившият играч на Левски се надява хегемонията на Лудогорец в Първа лига да бъде прекъсната. "Стискам палци на Лудогорец в Европа, но не съм ги гледал. Черно море ще ги видим след зимата. Свикнали сме да гледаме страхотни аномалии в българския футбол. Променят се и кадрите в самите клубове. Понякога подготовките не са успешни. Почивката, която предстои, ще е важна за Черно море. Трябва всеки отбор да има равни шансове да става шампион. Време е хегемонията да бъде прекъсната", сподели той. А Николай Жейнов посочи едно правилно решение, което е било взето от БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички