Спартак (Варна) се класира за efbet Лига след победа над Созопол


Спартак (Варна) се класира за efbet Лига след победа над Созопол
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2463 0

Славният Спартак (Варна) отново е в елита на българския футбол. Варненци победиха Созопол като домакин с 2:1 в своеобразно морско дерби и вече са недостижими на едно от първите три места в крайното класиране на Втора лига.

Диян Молдованов даде аванс на гостите от дузпа през първото полувреме. Спартак стигна до обрат само в рамките на две минути в началото на второто полувреме. В 49-ата минута Виктор Митев изравни, а в 51-ата Цветан Илиев донесе ценната победа на своя отбор.

Така „соколите“ се изравниха със Септември София на първата позиция, като варненци са с мач по-малко. Двата отбора имат по 68 точки. Столичани също влизат в efbet Лига. Тимът на Славко Матич вчера разгроми с 3:0 дубъла на Ботев Пловдив. Трети е Хебър с 61 точки, а четвърти Етър с 59 точки.

Спартак (Варна) е основан на 28 август 1918 г. „Соколите“, както е прякорът на тима, е на девето място във вечната ранглиста на А група (вече efbet Лига) с цели 43 сезона в елита на България. Отборът е два пъти финалист за Купата на България през 1961 и 1983 година. Варненци са единственият български отбор, който е мерил сили с английския гранд Манчестър Юнайтед в турнира КНК. Мачът във Варна завършва 1:2 за англичаните, които постигат нова победа с 2:0 на "Олд Трафорд".

Вижте още: Кои фенове протестираха срещу БФС и блокираха пътя Велинград-София

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички