Втори отбор напусна Втора лига - предпоследният в класирането реши да спре агонията


Втори отбор напусна Втора лига - предпоследният в класирането реши да спре агонията
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

2756 0

Отборът на Левски Лом официално обяви, че се оттегля от участие във футболната Втора лига на България. От ръководството обаче подчертаха, че ще продължат да финансират детско-юношеската школа, в която тренират около 100 деца.

*Това е втори клуб, който се отказва от второто ниво на футбола ни в рамките на няколко месеца. Първи това стори Нефтохимик Бургас!

Президентът на тима от северозападния град - Гаврил Гаврилов, обясни причините:

"Не стигнахме лесно до това решение, но такива са реалностите. За осем месеца във Втора лига спечелихме едва осем точки и шансовете ни за оцеляване са почти нулеви. Финансирането вече също е сериозен проблем, след като спонсорите ни са затруднени, предвид икономическите последствия от пандемията, а сега и от войната, да издържат отбор в професионалния футбол, който показва и слаби резултати".

"Решихме да спрем тази агония. Искам сърдечно да благодаря на всички спонсори и фирми, които финансираха отбора. Поклон и на феновете, които ни подкрепяха в изключително трудните моменти. Ние ги зарадвахме с възстановяването на футбола в Лом след близо 25 години, с обновен стадион, с триумф без загуба в Северозападна трета лига и участие във Втора лига, което за съжаление, е разочароващо. Но бъдещето е в децата и ние ще продължим с развитието на ломския футбол със създаването на Академия за деца и юноши от юни тази година", бяха неговите думи.

След 25 изиграни мача Левски Лом е на предпоследното 19-о място в класирането с едва 8 спечелени точки. Лидер е Етър Велико Търново с 55 пункта, следван от Спартак Варна с 52 и Хебър Пазарджик с 48 (колкото има е четвъртият Миньор Перник).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички