Етър негодува срещу отсъжданията на съдия, реферът бе "зачеркнат" и от ЦСКА 1948


Етър негодува срещу отсъжданията на съдия, реферът бе "зачеркнат" и от ЦСКА 1948
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1397 0

Етър поиска в официално обръщение до Съдийската комисия на БФС реферът от мача със Спартак (Варна) Димитър Димитров да бъде изваден завинаги от професионалния футбол. Това се случва броени часове след загубата на "болярите", която ги остави на трета позиция, шест точки зад "соколите", които уверено крачат към най-високото ниво на българския футбол. Причината за това са отсъжданията на съдията при първия гол на гостите, както и при втория жълт картон на Мариян Иванов. "Виолетовите" припомниха също така, че миналата година ЦСКА 1948 също имаше оплаквания от перничанина, но правата му така и не бяха спрени.

Публикуваме изявлението на Етър без редакторска намеса:

"Уважаеми футболни ръководители и деятели,

Първо искаме да поздравим „Спартак“ (Вн) за победата в дербито на стадион „Ивайло“ и да му пожелаем успехи занапред! С настоящото изявление не омаловажаваме представянето на съперника. В същото време смятаме за недопустимо съдийството в мача „Етър“ – „Спартак“ на главния съдия Димитър Димитров от Перник и сме категорични, че решенията му повлияха пряко на изхода от този възлов двубой.

С няколко свои скандални решения арбитърът направи така, че да обърне развоя на срещата. В 68-ата минута халфът на „Етър“ Цветомир Тодоров навлезе в наказателното поле, категорично игра пръв с топката и бе съборен от Генади Луго от варненския тим. Обръщаме внимание, че защитникът в нито един момент не играе с топката! Вместо стопроцентова дузпа, Димитър Димитров даде знак играта да продължи и последва атака на гостите. Топката стигна до Мариян Иванов от „Етър“, който бе изблъскан с две ръце от Виктор Митев, отнел му я и вкарал изравнителното попадение.

В 81-ата минута последва втори жълт и червен картон на Мариян Иванов, който съвсем предопредели изхода от двубоя. Странен бе критерият на арбитъра и при показванията на картони на футболисти от двата отбора, в които също аршинът му не бе еднакъв. Това доведе до нови наказания за наши основни футболисти.

„Етър“ през този сезон инкасира 9 загуби в 32 мача и нито веднъж не е търсил причината в съдийството! Отчитали сме винаги собственото си представяне като решаващо за загубите. Днес обаче, в този решаващ за крайното класиране мач, няма да замълчим! Реферите трябва да вършат своята работа по правилата на футболната игра, а когато допускат очевадни грешки, да бъдат подобаващо санкционирани.

Обръщаме внимание, че на 4 октомври м.г. ЦСКА-1948 излезе с позиция за ръководството на същия рефер Димитър Димитров с искане той да бъде изваден завинаги от професионалния футбол за тяхно ощетяване в мач с „Ботев“ (Пд). Очевидно реакция не е последвала, за да продължи г-н Димитров с подобни изяви по футболните терени.

Отправяме и един конкретен въпрос към Съдийската комисия: защо за най-възловия мач, определящ местата за Еfbet лига, не бе гласувано доверие на някой от топ съдиите на България, каквато е практиката, а на неубедителен с досегашните си представяния рефер?

„Етър“ също настоява Димитър Димитров от Перник да бъде изваден завинаги от професионалния футбол, защото решенията му подриват доверието в съдийското поприще и обезсмислят труда на състезатели, ръководители и собственици на футболните клубове в България!

С уважение:

ФК Етър Велико Търново"

Вижте още: Всички шампиони на България от 1924-а година насам!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички