Собственикът на Локомотив София заподозря: Някои отбори може да губят нарочно, за да са седми


Собственикът на Локомотив София заподозря: Някои отбори може да губят нарочно, за да са седми
Снимка: Mario Chomakliyski / LAP.bg

2458 0

Собственикът на Локомотив София - Иван Василев, макар и индиректно, "жегна" част от тимовете в горната половина на класирането в Първа лига. Босът на столичните "железничари" изрази опасение, че някои от съперниците на неговия клуб може да си направи "тънки сметки", целейки се в седмото място в таблицата.

Към момента там се намира вечният съперник на "червено-черните" Славия с актив от 41 точки. 4 по-надолу е именно Локомотив. Седмата позиция в родния елит осигурява бараж за влизане в Лигата на конференциите. 

Целенасочени загуби?

"Още е рано да говорим за конкуренцията в битката за седмото място. Някои отбори могат да започнат да губят, за да са на това място. Не е изключено някои клубове да си правят такива сметки. Аз мога да гарантирам за Локо София - ние играем за победата", категоричен беше Василев пред "Мач Телеграф" и продължи.

"Не мога да знам кой какво мисли. Ние ще се борим за седмото място. Дали ще го вземем, или не, това е друга тема. Тези тимове от шестицата могат да искат да станат седми. Дали са пети, или шести няма никакво значение. Тук има един мач, който е бараж за Европа. Ако имаш късмет и си по-силен, побеждаваш и отиваш в европейските клубни турнири. Мисля, че не е изключено някои отбори да си правят сметки. Всеки си гони целите. Не съм в техните глави. Ние се борим и мен ме интересува единствено Локомотив София", добави той

С надежда за Купата

"Играем и за Купата на България, където сме на полуфинал. Ако трябва да бъдем реалисти, това, което постигнахме, не е малко. Правим стъпки напред. Борим се и на двата фронта и каквото стане. Трагедии няма да правим от някои други отбори. Момчетата трябва да играят и да се забавляват. Дай Боже, да вдигнем Купата. Ако имаме късмет и момчетата играят както трябва, не е изключено и да я вдигнем. Ще се радвам много, ако това се случи", завърши Иван Василев.

В петък, от 18:45 часа, Локомотив София гостува на Лудогорец в мач от 27-ия кръг на Първа лига. Къде може да проследим НА ЖИВО двубоя между "червено-черните" и "зелените"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички