Христо Янев след загубата от Локомотив София: Поздравявам момчетата, Пирин има сили да изненада всеки


Христо Янев след загубата от Локомотив София: Поздравявам момчетата, Пирин има сили да изненада всеки
Снимка: Mario Chomakliyski / LAP.bg

2210 0

Пирин загуби с 0:2 като гост на Локомотив София в мач от 26-ия кръг на Първа лига. "Орлетата" допуснаха първото си поражение от 4 срещи в родния елит, което ги остави на незавидното 14-о място в класирането.

Треньорът на "орлетата" - Христо Янев, видимо не остана очарован от видяното от своите възпитаници. След края на двубоя той сподели впечатленията си от видяното, разкривайки и позитивите от играта на благоевградчани.

"Локо София спечели, защото вкара два гола. Не бих казал, че отстъпихме в мача. Напротив, стояхме много добре, знаехме какво ще се случи. В ситуацията при първия гол Локо София просто се възползва от превъзходството си в пеналтерията. Тъжното е, че след това не успяхме да реагираме. Мога да поздравя момчетата за начина, по който изиграхме мача, защото стояхме добре на терена“, коментира Янев след последния съдийски сигнал и продължи.

От какво наставникът не остана доволен?

"Не мога да бъда доволен, когато имаме един удар за цял мач. Локомотив София не ни остави много възможности. Не успяхме да развием малкото си шансове за атака. Момчетата се стараха, опитаха да изпълнят плана. Трябваше ни малко повече самочувствие в последната третина. Имаме млади футболисти, които тепърва ще се разкрият.

Направих смените, защото имаме трима наказани. Има хора, които играят на нетипични за тях позиции. Имаме и футболисти, които са на косъм от това, да бъдат наказани. На пейката до нас имаше шестима юноши на клуба, което е много радващо. Техният момент за развитие между младежкия и мъжкия футбол не е дошло навреме и в правилния момент", добави специалистът.

За бъдещето на Пирин

"Пирин има сили да изненада всеки. Всичко е въпрос на нагласа и мотивация. Никой не иска от нас чудеса, а просто да имаме усещането, че сме си свършили нещата добре“, завърши Христо Янев, отнасяйки се към предстоящия мач с ЦСКА.

Треньорът на Локомотив - Станислав Генчев, пък сподели мнение, че неговите възпитаници са били категорични в победата над "орлетата".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички