След протеста на феновете срещу БФС: Никлай Денков готов да си подаде оставката при едно условие


След протеста на феновете срещу БФС: Никлай Денков готов да си подаде оставката при едно условие
Снимка: БГНЕС

2319 0

Министър-председателят Николай Денков поиска да бъдат изяснени всички детайли около протеста срещу БФС, при който се стигна до истински погроми в центъра на София. Той държи и да се разбере кои полицаи са злоупотребили с властта си.

"Не мога да приема да бъда премиер, в правителство, което бие хората по улиците, както ставаше преди. Моето отношение към министъра ще зависи от неговото мнение към насилието. Ако вътрешният министър Калин Стоянов не припознае това като насилие, ще си подам оставката. Това е абсолютно неприемливо да се повтаря всеки път. Няма нов назначен заместник-министър на вътрешните работи", заяви Денков.

Премиерът иска анкетна парламентарна комисия да изчисти всички факти и обстоятелства за събитията от четвъртък вечер в София, когато футболни фенове вилняха в центъра, а отделни полицаи злоупотребиха със сила. "Не съм чувал от министъра на вътрешните работи категорично осъждане от това, което видяхме от полицаите като злоупотреба със сила. Без съмнение имаше провокации от страна на протестиращите, но искам Калин Стоянов да излезе и да каже, че това повече не може да се търпи".

"Всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията и нямат място в редиците на МВР".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички