Славия започва от първи кръг в Лига Европа като непоставен


Славия започва от първи кръг в Лига Европа като непоставен

1159 0

Славия ще започне уча­стието си в Лига Европа от първия квалификационен кръг. В него възпитаниците на Александър Тарханов ще са непоставени (те ще уча­стват в жребия с коефици­ент 2.625) и могат да срещ­нат доста неприятни съ­перници.

Но сред 48-те евентуални противници има и преодолими такива. Сред тях са македонският Работнички, лихтенщайнският Вадуц, люксембург­ският Диферданж, естонският Ньоме Калю и други.

Остава белите да нау­чат имената на само два евентуални съперника представители от Молдо­ва и Дания. От първата държава на пътя на Славия може да се изправи кошма­рът на ЦСКА -Зимбру, информира "Тема спорт".

След 20-годишно прекъс­ване Славия се завръща в евротурнирите. Белите ще излязат за първия си мач в първия квалификационен кръг на 30 юни, а реваншът е на 7 юли. Преди две десе­тилетия столичани успяха да елиминират първия си съперник в тогавашната Купа на УЕФА.

През сезон 1996/97 те отстраниха ли­товския Инкарас-Грифас от Каунас след победа с 4:3 у дома и равенство 1:1 при гостуването си. Те обаче сложиха оръжие на следва­щото стъпало. Непреодоли­мо препятствие се оказа австрийският Тирол Инсбрук - 1:1 като домакин и 1:4 като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички