Славия прониза "Левски" на "Герена" в повторния дебют на Петрович


Славия прониза "Левски" на "Герена" в повторния дебют на Петрович
Снимка: БГНЕС

766 0

Славия запази шансове за Европа, след като в неделя вечер на стадион "Георги Аспарухов" удари с 1:0 "Левски" в дебюта на завърналия се при "сините" Люпко Петрович.

Първото полувреме на "Герена" беше диктувано от домакините, но двубоят не беше от много високо качество. Двата отбора си размениха по едно чисто положение, като Христов (Левски) и Кръстев (Славия) пропуснаха сами срещу вратаря. Към края на полувремето Славия имаше още едно добро положение при удар Балджийски от дистанция, спасен от Боян Йоргачевич.

Втората част ще се запомни с отменен гол на "Левски", дело на Венци Христов. Главният рефер на мача обаче отмени попадението заради нарушение срещу Пиргов.

Последваха две отлични спасявания на Марио Кирев, който се намеси поред срещу Мигел Бедоя и Ради Христов, а в 65' Йоргачевич блесна с двойно спасяване при удари от близко разстояние на Балджийски и Стоев.

Темпото през второто полувреме продължи да е добро, като "сините" удариха веднъж гредата, а Кирев с нови две спасявания остави своите в мача. Йоргачевич също се отчете с една добра намеса, но в 91' сърбинът капитулира. Балджийски стреля добре от границата на наказателното поле и даде аванс на "белите".

Така "Левски" загуби от Славия за 4-и път в последните 7 двубоя, а Люпко Петрович започва с поражение втория си престой при "сините".

Славия остава на 4-о място с актив от 46 точки - колкото има и Локомотив (Пловдив). В последния кръг двата отбора ще определят кой ще завърши на 4-о място. Славия е домакин на Монтана, докато "смърфовете" гостуват в Благоевград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички