Симеонов: Не е вярно, че фирмите за залагания са основна част от спонсорите на клубовете


Симеонов: Не е вярно, че фирмите за залагания са основна част от спонсорите на клубовете
Снимка: БГНЕС

1117 0

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който опитва да прокара новия закон за хазарта, заяви, че отпорът срещу този законопроект е организиран. Както е известно, той цели ограничаването на игралните зали и казината в 5-звездни хотели по курортите и в периферията на страната - пограничните градове. Скоро след обявяването на подобен проектозакон немалка част от футболните клубове от Първа лига се обявиха против, тъй като хазартни компании са основни или съществени техни спонсори.

"Този отпор е организиран. Спортните клубове са мотивирани да го направят. Зад тях не се крият интересите на българския спорт, заяви Симеонов пред БНТ. - Те са целенасочено инспирирани и не е вярно, че основната част от спонсорите им са именно фирмите за залагания", допълни той.

"Нали не се заблуждавате, че казината и игралните зали отделят сериозни суми за спорт, а камо ли за училищния спорт", допълни депутатът и добави, че целта на тотализатора е да подпомага спорта и няма опасност за установяване на държавен монопол в тази сфера. Към момента срещу законопроекта се обявиха Локомотив (пд), Витоша Бистрица, Ботев (Враца), ЦСКА и Лудогорец (позицията на разградчани вижте тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички