И ЦСКА скочи против промените в Закона за хазарта, намеси и "гнилата ябълка" в бизнеса


 И ЦСКА скочи против промените в Закона за хазарта, намеси и "гнилата ябълка" в бизнеса
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1542 0

ЦСКА е поредният клуб, който изрази недоволство от готвения проект за изменение в Закона за хазарта, който ще има огромно негативно влияние върху българския спорт. Освен това в позицията допълват, че са наясно, че "този бизнес има и „гнила ябълка“ с актове за 330 милиона лева", но това не трябва да дава отражение на всички.

Ето позицията на ЦСКА без редакторска намеса:

Уважаеми армейци и приятели на спорта,

Обръщаме се към цялата общественост във връзка с подготвените промени в хазартния бизнес, като изразяваме нашето мнение, че представения законопроект ще се отрази изключително неблагоприятно на пазара на труда, националния бюджет и отчисленията, които отиват за българския спорт.

С навлизането на невиждана икономическа криза след пандемията, запазването на работни места, плащането на такси и данъци към бюджета и подпомагането на спорта, са от изключително важно значение.

Ние като отговорен клуб и данъкоплатец сме много доволни от сътрудничеството с „УИНБЕТ“. Една почтена и толерантна компания, която е символ на коректност и загриженост към родния спорт. „УИНБЕТ“ има производство, което се котира в над 100 страни по света, което е и отлична реклама за изнемощялата ни икономика и позитивен имидж за страната ни като цяло.

Наясно сме , че в този бизнес има и „гнила ябълка“ с актове за 330 милиона лева – откраднати пари от българския бюджет, в това число и от коректните данъкоплатци. Това не значи обаче, че трябва да се ограничи цялата индустрия с този закон.

От тук изниква и страннния въпрос: защо акционерите на тази „ гнила ябълка“ продължават да ни облъчват и поучават всеки ден от най-големите български електронни и печатни медии? И кога българските институции ще положат усилия да се възстановят тези липсващи пари? Защото, както се вижда, с тези огромни финансови средства се организират политически проекти, незаконно се присвоява името и емблемата на друг клуб, та дори с тези ресурси се спонсорира и създават зависимости в цял футболен шампионат.

В заключение, отговаряме на хилядите писма и запитвания , получени в клуба от нашите привърженици, че ръководството на ЦСКА по законен начин, през българския съд и с уведомяване на прокуратурата, е потърсило правата си за нерегламентираното използване на името и емблемата на клуба.

А програмата по дни и часове за следващите 2 кръга в Първа лига - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички