Четирима уволнени и деветима наказани полицаи след насилието на протеста срещу БФС


Четирима уволнени и деветима наказани полицаи след насилието на протеста срещу БФС
Снимка: Alexander Karamfilov/Lap.bg

1654 0

Близо 2 месеца по-късно стана бяха обявени какви мерки и наказания са взети за полицейското насилие по време на протеста срещу БФС, който бе на 16 ноември. Четирима полицаи са уволнени от структурите на МВР, а деветима са с наказание порицание - това обяви министър-председателят Николай Денков.

Наказаните полицаи след протеста срещу БФС

2 месеца по-късно обявиха колко са наказаните полицаи

По думите му за деветимата наказани е доказано, че или са превишили правата си, или не са осъществили качествен контрол. "Притеснителен знак за мен е, че всички са от едно звено", каза премиерът.

"Казах на министъра, че трябва да се вземат мерки и да се обясни на полицаите, че не могат да осъществяват насилие срещу граждани, които не осъществяват насилие спрямо тях. Няма да толерираме и обратното, полицаите имат право не само да се защитят, но и да обезвредят насилници", добави Денков.

Още: БФС урежда контрола с участник на Евро 2024, която няма да се играе в България

Припомняме, че протестът срещу 18-годишното управление на Борислав Михайлов и футболната централа излезе извън контрол, като се стигна дори и до използването на водно оръдие срещу събралите се фенове и сблъсъци с полицията. След това се появиха не малко видеа и оплаквания на полицейски произвол в центъра на София.

Униформени нахлуха и в заведение в министерството на спорта, като на кадри се виждаха как удрят клиенти. От полицията се оправдаха, че са имали информация, че там се намира мъжът, който запали полицейски бус.

Превозното средство изгоря на улица на "Гурко", като заради него бяха повдигнати обвинения срещу 29-годишният Стефан Шикеров. Само преди няколко дни обаче той бе оправдан, като се оказа, че няма доказателства срещу него.

Още: Шеф в БФС отговори: Под заплаха ли е Конгресът и защо ТР не го вписа?

Градев сигнализира: ТР отказа да впише поканата за извънреден конгрес, Борислав Михайлов няма никакво намерение да се откаже от БФС

Обрат: Оневиниха обвинения в палеж на полицейски бус фен, сега той съди СДВР

Планът на Христо Крушарски за възраждането на футбола е факт, обяви 13 точки за развитие

Георги Илиев-Майкъла посочи кой трябва да е президент на БФС и отсече: Бербатов е най-подходящ за вицепрезидент на централата

Столична община с обяснение защо отказа на АЕЖ записите от кървавия протест срещу БФС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички