Шокираща промяна в Първа и Втора лига: БФС отвори широко "вратата" за чужденци?


Шокираща промяна в Първа и Втора лига: БФС отвори широко "вратата" за чужденци?
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

2205 0

За огромна промяна в родния футбол, касаеща клубовете от Първа и Втора лига и извършена от БФС, съобщава "Dsport".

Според информациите, през вчерашния 16 февруари от Българския футболен съюз са изпратили официални уведомления до всички професионални отбори за важно изменение в правилника при картотекиране на нови играчи.

Според установените правила, до този момент всеки български клуб можеше да разполага с до 5 футболисти, които нямат паспорт от страна от Европейския съюз...

След решение, взето по време на Изпълнителния комитет на БФС, считано от 14 февруари, това ограничение е премахнато и всеки тим ще може да картотекира до 20 чуждестранни състезатели! На хартия това означава едно - даден отбор няма никакво задължение да стартира мач с българин в състава си!

Относно клубовете във Втора лига - до момента те нямаха право да играят с футболисти, които идват извън границите на ЕС, освен ако нямат дублиращ отбор. "Бариерата" вече е вдигната и за тях!

Изданието допълва, че в разпратените писма от БФС е пишело, че решението е взето по искане на професионалните клубове, без да се уточняват техните имена.

"Направено е нужното проучване, така е в много от държавите от Европейския съюз. Каква е разликата дали един отбор ще излезе с десет футболисти от Португалия или с десет футболисти от Зимбабве? Не е нужно да се прави такова разделение", пък заявява източник от Централата пред "Sportal".

"Dsport" допълва, че това решение, случайно или не, не е било качено на сайта на БФС след проведения таен Изпълком по-рано през седмицата!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички