Изпълкомът на БФС взе изключително важни решения за съдийството


Изпълкомът на БФС взе изключително важни решения за съдийството
Снимка: LAP.bg

1400 0

На свое заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз прие промени в Правилника за футболното съдийство. След като Виктор Кашай стана председател на Съдийската комисия, неговият предшественик Костадин Гергинов ще остане като заместник, а асистентът на унгареца Георги Ринг ще има същата позиция.

"Членовете на ИК се запознаха и с доклад за промени във финансовия правилник на централата, според които отпадат таксите за картотекиране на футболисти за отборите от Трета, Четвърта и Пета лига, елитните юношески групи, първенствата за жени, девойки, плажен футбол, футзал и всички останали първенства в аматьорския футбол. Промените са следствие от анонсираната на конгреса на 12.10.2021 г. от президента Борислав Михайлов стратегия за подпомагане на клубовете от масовия и аматьорския футбол.

Членовете на ИК бяха запознати и с електронната система, чрез която ще се осъществява картотекирането в аматьорския футбол. Нейното въвеждане е поредна крачка към осъществяване на амбицията за пълна дигитализация на футбола ни на всички нива", съобщиха от БФС на официалния си сайт.

Вижте и за какво УЕФА нареди на съдиите да са по-строги.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички