Георги Йомов похвали Георги Петков преди Славия - ЦСКА и отсече: Четири точки не е голяма разлика


Георги Йомов похвали Георги Петков преди Славия - ЦСКА и отсече: Четири точки не е голяма разлика
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4046 0

Футболистът на ЦСКА Георги Йомов даде интервю пред "Diema Sport", в което говори за представянето на своя отбор в мача срещу Локомотив София, сподели очакванията си за столичното дерби със Славия и назова целите си с червената фланелка. Бившият халф на "белите" се изказа доста ласкаво и за ветерана Георги Петков:

"Все още не сме направили анализ. Ще си анализираме грешките и какво трябва да подобрим. Локомотив София ни изненадоха с това, че добре играха с топката и владееха играта. Това оказа най-голямо влияние. Не сме го подценили мача, не подценяваме нито един двубой, но има и такива мачове. Няма точно обяснение", започна Йомов.

"Има много мачове до края. Четири точки не е голяма разлика, имаме директен двубой с Лудогорец и се стремим към целите си, които сме си поставили. Нещата ще се подобрят. Винаги има грешки стъпки. Но смятам, че ще си вземем поуките и ще успеем да покажем максимума. Това е задължително, не трябва да се примиряваме с нищо. Това (б.р. – победата над Лудогорец в края на миналата година) може само да ни мотивира да ги догоним. Важното е да мислим в посоката, в която сме се насочили. Да действаме заедно като един, тъй като това е единствената рецепта, която ще доведе желаната тила от всеки един цесекар".

"Добре се чувствам, смятам, че има какво още да се освежа и да вляза в игрови ритъм. Но различно е в мачовете и като динамика, и емоционално. Надявам се да продължавам с головете и асистенциите, но най-вече да съм здрав и ЦСКА да печели", добави още играчът на Стойчо Младенов и коментира предстоящия сблъсък със Славия:

"Два пъти играх срещу Славия. Първият ми мач на "Армията" беше по-емоционален и е странно да съм от другата страна, но свикнах с тази мисъл. Доста време мина откакто съм в ЦСКА. Но да играя на стадиона, на който съм израснал е по-специално и се чувствам добре. Като изляза на терена за мен няма приятели и бивши съотборници, мисля само за мача. Тогава забравям, че съм играл за Славия. Изключвам се и гледам да давам максимума от себе си. С Керчев, Виячки се чуваме доста често. Георги Петков се закани, че ще пази. Това е човек, който просто като застане на вратата и всичко му е пределно ясно, усеща всяка ситуация. Трябва да го надлъжеш. Ако му тръгне мача, много трудно може да му се отбележиш гол. Заключва си вратата, независимо на колко години е. Надявам се в останалите мачове да взимаме трите точки. Надявам се е и Лудогорец да стъпят някъде накриво. Не трябва това да не главната мисъл, а нашата игра, агресията и желанието, което имаме за нашата цел. Това е главното, което трябва да направим, а не да се стремим да ги догонваме. Ако показваме това, което тренираме, нещата ще тръгнат в правилната посока".

"Определено треньорът държи всичко балансирано - да сме мотивирани, но и да не се пренавиваме. Той държи нещата балансирани, да играем умно и да сме максимално концентрирани във всяко едно отношение, което иска от нас и нещата ще се получат по най-добрия начин. Радвам се, че има интерес, оферти и се пишат някакви неща. Докато няма нищо черно на бяло обаче дори не съм се замислял, че ще тръгна на някъде. Въобще не си мисля такива неща, защото имам поставена цел тук, която искам да свърша и да оставя нещо след себе си. След това ще мислим за трансфери и развитие за бъдещето. Нямам поставена цел да вкарам толкова и толкова голове. Имам желание най-вече да съм здрав. Моята цел е всеки следващ мач да е по-добър от предишния. Не мисля какво трябва да стане и не прибързвам, обмислям го и тогава взимам решение. Чувствам се уникално в ЦСКА", завърши интервюто си полузащитникът на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички