Шефът на съдиите не отговори конкретно на острата позиция на Левски: Нашата цел е броят на грешките да бъде нула


Шефът на съдиите не отговори конкретно на острата позиция на Левски: Нашата цел е броят на грешките да бъде нула
Снимка: Yulian Todorov

2184 0

Шефът на Съдийската комисия към БФС Давид Борбалан говори след пресконференцията на съдийската бригада за ЦСКА - Левски. Той бе попитан относно грешките на рефера Георги Гинчев и неговата бригада в дербито между Левски и Лудогорец от последния кръг на Първа лига.

Грешките на съдиите

"Разбирам недоволството на клубовете след такива ситуации, ние също сме недоволни от грешките. Нашата цел е броят на грешките да бъде нула, работим постоянно за подобряване на нивото на съдийство", сподели той. Борбалан обаче не коментира конкретно какви са били грешките на съдиите, нито отговори на острата позиция от страна на Левски след срещата.

Назначението на Гидженов за ЦСКА - Левски

Относно назначението на Радослав Гидженов за ЦСКА - Левски, а не  на първия в ранглистата Георги Кабаков. "Разбира се, че ценим високо съдията, който е номер 1 в ранглистата, но оценяваме и останалите топ съдии в България, имаме още ключови мачове и всеки ще получи възможност да съдийства на важен мач. Още в началото казах, че ще разчитаме на български съдии и вярваме, че те могат да се справят".

"Българското съдийство е на добро ниво, получаваме потвърждение за това с международни наряди, имаме и съдия, който ще ръководи мачове от световното първенство за юноши. Всеки месец имаме авторитетни назначения. Нашата философия е, че за всеки мач и всяка позиция ние търси най-подходящите хора, независимо дали те са били на даден мач или даден клуб в последния кръг", каза испанецът. А на пресконференцията по-рано Георги Кабаков пренасочи въпрос към Борбалан за неговите два поредни наряди на мач на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички