Георги Кабаков коментира двата поредни наряда за мач на Левски и коя е най-болезнената част от критиките


Георги Кабаков коментира двата поредни наряда за мач на Левски и коя е най-болезнената част от критиките
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3064 0

Един от топ арбитрите у нас Георги Кабаков бе част от пресконференцията на съдийската бригада преди ЦСКА - Левски. Международният съдия ще отговаря за ВАР на Националния стадион в събота, като говори по част от актуалните въпроси, свързани със съдийството.

Кабаков ще е на втори пореден мач на Левски, но отговарящ за ВАР, на което отговори така: "Мисля, че не е в моята компетенция да отговоря на въпроса. Ние, като футболни съдии, сме изпълнители. Когато съдия получи наряд, той го изпълнява. Господин Давид Борбалан може да отговори на въпроса".

Нормите, които спазва във ВАР

"Всеки футболен съдия на терена излиза с идеята да се представи по най-добрия начин. Когато има намеса на ВАР – има грешка. Системата е имплементирана в нашето първенство. Има федерации, които не са я наложили по различни причини – обективни и субективни. Съдията на терен знае, че има една застраховка – има ВАР. Знаете ВАР протокола като журналисти. Когато си ВАР нямаш вариант, нямаш застраховка. Отговорността е много голяма. Следваш ВАР протокола", каза той.

Относно напрежението, което има около реферите, той определи кое е най-неприятното нещо. "Не е приятно, когато пътуваш за мач и някой по-запален фен те забележи и реши, че не те харесва. Особено когато си на почивка на морето с твоето семейство".

Основният проблем

"Мисля, че в годините от 2007 година, откакто съм в ранглистата, и от 2013 международен съдия – вярвам, че мачовете, които сме ръководили като един екип, сме доказали, че можем да устоим на голямото напрежение. Мотивирани сме целия екип. Напрежението няма да повлияе", като допълни, че според него съдиите у нас могат да се справят с мачовете и не са нужни чужди техни колеги да идват.

"При нас основният проблем не е нас самите като психика, а близките и семейството. Когато има недоволство срещу нас, ние можем да устоим. Когато се атакуват близките, боли много. Това е причината доста от нас да нямат социални мрежи. Ние трябва да сме обединени около магията на футбола, да се концентрираме спортно-технически, около магията на футбола. Ние не сме безгрешни. Обидно е, когато в дадена грешка се търси умисъл". Освен това стана ясно, че тези пресконференции ще се превърнат в обичайна практика у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички