Борбалан: Задачата ми е да повиша нивото на съдийството на местно и международно ниво


Борбалан: Задачата ми е да повиша нивото на съдийството на местно и международно ниво
Снимка: Yulian Todorov

992 0

Новият шеф на Съдийската комисия към БФС - Давид Борбалан, обяви целите си на позицията. Той благодари на Борислав Михайлов за поканата и разкри, че е бил в страната ни през февруари. Испанецът сподели и че е получил обаждане от предшественика си Виктор Кашай, който му е пожелал успех.

"Първата ми задача е да повишим цялото ниво на българското съдийство както на местно, така и на международно ниво. Искам да реализираме дългосрочен план. Имам амбицията да работя по-широко. Ще посетя всяка една зона и да помогна с насоки и опит. Искам да развия съдийството и по други начини.

Вчера имах среща с компания, която има желанието да се включи и да подпомага това развитие. Другата ми задача е да работя със съдиите от по-ниски категории. Искам да вдигнем броя на българските съдии на международната сцена. Обещавам ви, че ще работя здраво по постигането на тази цел", заяви Борбалан на първата си пресконференция на поста.

"Тук съм, за да вкарам нови идеи в работата на съдиите. Това е свързано с процес, за който се изисква време. Още когато бях в Испания, имах представа за българското първенство. Познавам се с някои от вашите кадри. Още вчера казах на г-н Михайлов, че работата е свързана със сериозно напрежение. В Испания също напрежението беше много голямо.

Знам много добре как да управлявам натиска. Това е част от работата. Казах го и на съдиите днес. Обясних им, че трябва да намерят начин да се справят с напрежението. Добрият съдия трябва да умее да работи под напрежение", допълни бившият рефер в Ла Лига и в турнирите на УЕФА, разкривайки, че при грешка са искали да го убият. Ето какво означава назначението на Борбалан за Боби Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички