Гидженов обясни как се взимат решенията на терен и призна: Още преди мач знаем кой симулира


Гидженов обясни как се взимат решенията на терен и призна: Още преди мач знаем кой симулира
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2018 0

Главният арбитър на предстоящото Вечно дерби между ЦСКА и Левски в събота - Радослав Гидженов, даде пресконференция с останалите съдии в екипа за двубоя. 

Това бе иновативно за българския футбол събитие, но то тепърва ще се превърне в традиция по родните ширини преди подобни двубои с огромен заряд. 

32-годишният съдия обясни на пресконференцията, че футболистите са различни индивидуалности и всеки постъпва различни на терена. Той обясни как се подхожда спрямо тях, но не изпадна в конкретни примери. 

Коментарът на Гидженов

"За да отсъди съдията правилно - той трябва да е прочел правилно играта, да се е придвижил правилно и да вижда от правилния ъгъл. Понякога човешкото око не може да симулира дадена ситуация, особено в наказателните полета. Това са 22 души, а играта е много динамична. Трябва да контролираш целия процес, понякога те навлизат, ти губиш ъгъла и някои от ситуациите са невъзможни за преценка. Всеки се старае да вземе правилно решение от терена.

Има “зрънца” в двата отбора. Хора с различни характери, различно его и влияние на терена. Ние с опита си и мачовете, които сме гледали, добиваме представа и характеристика за всеки един от тях. Имаме едно наум а тях. Никой не предупреждаваме преди мач. Съдиите обсъждаме мач с кой може да имаме проблеми, кой симулира, кой преиграва, но ще запазим примерите в тайна. 

Всеки един съдия сам с присъствието си на терена и с мениджирането на мача, преценя кога даден футболист с поведението си заслужава да получи картон или всичко е в рамките на допустимото", обясни реферът на съдийската пресконференцията. 

Вижте какво още каза Радослав Гидженов преди първото си назначение на ЦСКА - Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички