Шеф в БФС: Най-късно до 3 години в България ще има ВАР


Шеф в БФС: Най-късно до 3 години в България ще има ВАР

3502 0

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев направи повечеотлюбопитно иазказване, а именно, че системата за видеоповторение във футбола ще бъде въведена най-късно след три години в българския шампионат. Това е първият път, в който се посочва някакъв срок за въвеждането на системата и то доста кратък. 

Той не се съгласи с мнението на собственикът на Левски Спас Русев, че всичко в родния шампионат е предрешено. "По никакъв начин не мога да го споделя това мнение. Със Спас Русев сме колеги в Изпълкома. Там той има възможност да каже своето мнение, да даде свои предложения - и по отношение на промени, и по отношение на администриране на футбола в България. Нещата се решават на терена.

Да, безспорно имаше съдийски грешки, но те са какво в посока подпомагане, така мисля, че и в ущърб на определени клубове. Не мисля, че е имало грешки, които да са само в едната посока. Безспорно системата ВАР в европейския футбол доведе до това да има доста по-малко спорни ситуации от съдийско естество, така че с нетърпение очаквам тази система да бъде въведена и в България. Въпрос на време е ВАР да влезе и тук. Дали ще е след една, две или след три години, най-късно, но това ще се случи", заяви той пред "Блиц".

"Публиката идва с играта. Когато един отбор играе атрактивно, публиката е на стадиона. Това го доказаха левскарите. Когато имаше мачове, в които Левски побеждаваше, и то побеждаваше атрактивно - с красива игра, на стадиона имаше по 9-10 хиляди човека, и то не в дерби мачове. Така че публиката ще се завърне, когато се вземат правилни мениджърски решения, отборът играе атрактивно - това е нещото, което ще върне публиката по стадионите".

Той коментира и претенциите на ЦСКА към БФС за комукникацията с УЕФА. " Цялата българска общественост знае какво направи БФС за това ЦСКА да бъде това, което е днес. Най-малко ние може да бъдем упреквани в това, че сме пречили или да сме били прът в колелото за развитието на даден клуб. Ние работим в полза на българския футбол и за развитието на всички български клубове. За нас е важно да имаме силни отбори, които да играят силно в Европа. Пример, за съжаление, последните години, е само Лудогорец. Надявам се с един правилен мениджмънт и правилно развитие да имаме победи на европейската сцена".

Президентът на футболната централа Борислав Михайлов дори е изпратил специални писма, с които да обясни пред УЕФА, че това е налседникът на автентичния ЦСКА - вижте повече

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички