Сталев е доволен от съдиите, обяви броя на наказаните от началото на сезона


Сталев е доволен от съдиите, обяви броя на наказаните от началото на сезона
Снимка: принтскрийн

2074 0

Шефът на съдиите Йордан Сталев даде анализ на представянето на съдиите в родния футбол. Той разкри, че има 12 наказани съдии и това, че не е обявено е медийното пространство не означава, че няма наказания. 

В аспекта наказателно поле има още какво да се желае още и изоставаме. Не крия, че имаме проблем и ще продължаваме да развиваме съдиите, за да бъдат по-решителни в ситуацията с игра с ръка. Имахме един сериозен проблем преди мен, отново за наказателното поле, когато свиреха дузпи, които не съществуват. Това е сведено до минимум.

Мога да кажа, че СК като цяло е доволна от представяна на съдиите в срещите. В този период от 91 мача, заради това, което приехме, да не се афишират наказания на съдии в медиите не означава, че не е имало такива. Имало е над 12 наказания на водещите съдии на база съдийските наблюдатели. Тези наказания остават вътре в комисията, но може да го видите – при едно слабо представяне на даден съдия – 1, 2 или 3 кръга получава наряд в по-долна група.

ШЕФЪТ НА СЪДИИТЕ НЯМА ДА ПОДАВА ОСТАВКА И ОТРЯЗА ИСКАНИЯТА НА ЛЕВСКИ

При следваща проява мачовете с накзание стават по-голям брой. 6 души от съдиите в момента са наказани. Част от четвъртите съдии в момента са главни рефери. На СК не е нужно дадени отбори да пускат жалби за дадени съдии. Това е тяхно право, но СК не е длъжна да се съобразява. Има 2 жалби и наказание на 12 съдии. Това е доказателство, че се налагат санкциите, които заслужават.

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов също присъства на пресконференцията и остана много разочарован от нея

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички