Определиха наказанията за Кирил Десподов и Георги Петков, двамата отказали да се сдобрят


Определиха наказанията за Кирил Десподов и Георги Петков, двамата отказали да се сдобрят
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

3703 0

От Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз определиха наказанията за Кирил Десподов и Георги Петков след словесните нападки между двамата след двубоя между ЦСКА и Славия. Двамата ще бъдат наказани с по 2000 лева. 

Това обяви председятелят на ДК Юри Кучев, като допълни, че двамата не са се сдобрили, но все пак са държали в рамките на културния тон. За нарушаване на етиката и морала обаче двамата ще платят паричната глоба. Припомняме, че след въпросния двубой Десподов заяви, че е чул как ветеранът е извикал на Александров да му счупи крака. Петков обаче отрича категорично това нещо, обвинявайки Десподов в лъжа. 

"Разгледахме това, което се случи в 18-ия кръг и отложения кръг, извикахме двамата участници в инцидента, представители на отборите, длъжностните лица, проведохме доста сериозен разговор. Включително и помежду си си говориха футболистите и екипите, с огледа на събраната информация от чутото и видяното налагаме санкции на двамата играчи за нарушаване на основополагащи принципи на етиката и футболната игра. Налагат им се глоби от по 2000 лева“, коментира председателят на ДК Юри Кучев.

ВЕНЦИ СТЕФАНОВ: ДУЗПИ ЗА ЦСКА НЯМАШЕ

"Считаме, че не е редно да ги лишаваме от състезателни права, но поведението и на двамата излиза извън тези принципи. Всеки имаше твърдения, но те не бяха доказани изцяло, но бяха доказани достатъчно факти, които ни мотивират да вземем такова решение. Двама национали не е редно така да уреждат отношенията си, камо ли да имат такива отношения", продължи той.

Какво заяви босът на Славия Венци Стефанов за скандала между двамата национали  - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички