Шапки долу! Национал на Левски със страхотен жест към родния си клуб (СНИМКИ)


Шапки долу! Национал на Левски със страхотен жест към родния си клуб (СНИМКИ)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

29307 0

Юношеският национал на Левски Асен Митков направи страхотен жест към родния си клуб - подвизаващият се в Трета лига Гигант Съединение. Днес 18-годишният халф пристигна в града, където е израснал, за да направи дарение за школата на клуба.

Митков показа, че е голям човек и не забравя откъде е започнал пътят му към професионалния футбол. Талантливият футболист е дарил 4-цифрена сума за развитието на младите таланти в ДЮШ на Гигант, разбра SportLive.bg.

С парите бяха закупени необходимите пособия за подрастващите. Митков направи първите си крачки във футбола именно в школата на клуба от Съединение, когато е 6-годишен. След това той преминава в академията на Ботев Пловдив, а през 2019-а година се мести в тази Левски.

Той дебютира в професионалния футбол с екипа на „сините“ на 16-годишна възраст. Този звезден миг става факт на 23 май 2021 при успеха на Левски с 2:1 като гост на Черно море. Митков си заслужи да носи и капитанската лента в юношеския национален отбор на България до 17 години.

Асен се срещна с подрастващите деца от ДЮШ на клуба от Съединение. Той се снима с тях и им разказа интересни случки. Децата попиваха и съветите му за постигането на голямата цел – да заиграят футбол на професионално ниво. Митков се срещна и с първия треньор, който му даде шанс във футбола – местният специалист Петко Пинджев.

Самата школа на местния клуб бележи развитие напоследък, след като допреди 2 години разполагаше само с един юношески състав от 15 души. В момента в ДЮШ се готвят 60 таланти, които са в разделени в 3 отбора от различни възрастови категории и участват в различни турнири под егидата на БФС.

Красивите сцени и хубавите емоции сякаш нямаха край на стадиона в Съединение. Асен се срещна и с първата си учителка Жана Камарска. Преподавателката припомни първите му стъпки в училище и високите му резултати и като ученик.

Митков получи и пожелания за много бъдещи успехи с екипа на Левски и да постигне всичките си футболни мечти.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Прочут левскар с призив към феновете: Който не може да помогне, поне да не пречи (ВИДЕО)

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

СНИМКИ: ОБЩИНА СЪЕДИНЕНИЕ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички