СДВР готов за ядосани фенове покрай Конгреса на БФС: Водното оръдие чака


СДВР готов за ядосани фенове покрай Конгреса на БФС: Водното оръдие чака
Снимка: БГНЕС

661 0

Столичната дирекция на вътрешните работи даде специална пресконференция, на която говори за предстоящия Конгрес на Българския футболен съюз (БФС), на който трябва да бъде избран нов президент. В социалните мрежи отново се заражда събиране на фенове в близост до столичния хотел, в който ще се състои.

От СДВР разкриха, че на разположение имат едно от водните оръдия, които използваха по време на кървавия протест през ноември миналата година. Самите фенове няма да бъдат допуснати твърде близо до хотел "Маринела", като ще могат да се съберат в градинката на храм "Св. Кръст Господен" (от другата страна на булевард "Джеймс Баучер").

Какви мерки са взети за евентуален протест на Конгреса на БФС?

Още: НКП на Левски се заяде с Наско Сираков - обърна се към Илиана Раева заради Конгреса на БФС

От СДВР се готвят за Конгреса на БФС и нов протест

Началник сектор "Масови мероприятия" към дирекцията - Иван Георгиев, обясни, че ще има проверки на 3 или дори 4 кръга. Освен това разясни, че БФС отговаря за охраната на самия Конгрес, като е ангажирал три охранителни фирми.

"Във връзка с конгрес на БФС и във връзка с придобита информация относно това, че фенове ще присъстват около хотела, за да изразят своето мнение относно кандидатите за президент, искам да уведомя гражданите, които желаят да присъстват около хотела.

Ще бъде обособено място, на което ще могат да наблюдават, като ги уведомявам да имат търпение, ще бъдат проверени на 3 кръга, а може и от четвърти кръг. Спрямо нарушителите на обществения ред ще вземаме най-строги мерки и безкомпромисни" - започна Георгиев.

Още: Гонзо призна: Работя добре с ЦСКА и Левски, не ми минава мисъл да загубя

"Първият кръг на проверки е широк – той е до бул. Вапцаров, Южен парк и Арсеналски и Семинарията. Вторият кръг е непосредствено около самия хотел – Черни връх, ул. Червена стена, Златния рог и заключваме в бул. Джейъмс Баучер. На паркинга няма да допускани фенове. Те ще бъдат допускани в градинката около храма, който се намира срещу хотела на отсрещната страна на бул. "Джейм Баучер" - обясни още той.

Изненадващо или не, но всъщност към момента уведомление за протест не е постъпило. Георгив обясни, че очакват да присъстват представители на различни футболни среди, които искат да изразят мнение за кандидатите. Той увери, че полицейските служители ще бъдат достатъчно, като допълни: "На разположение ще бъде една водометна машина, а ако се наложи, ще бъде повикана и друата". Все пак си пожела нищо да не се обърка и всичко да мине както е предвидено.

За финал коментира и сигналите за купуване на гласове: "Доколкото съм запознат има подадени два сигнала от различни хора и са идентични един на друг. Извършена е проверка и за момента не се потвърждават, но работата по случая продължава. Изнася се информация за купуване на гласове, но не е в моето направление. Нека не пречим на проверката, като изнасяме информация. Ако се прецени ще бъде изнесена информация". Ето и по колко пари струва един глас за президент на БФС.

Михаил Касабов уважи Георги Иванов преди Конгреса: С него българският футбол се развива

Градев нападна Гонзо и изобличи член №1 в неговия Изпълком

От Черногорец Ноевци разкриха с какво убеждават делегатите да гласуват за определен кандидат

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички