Знаят и името: Кандидат за президент на БФС купува гласове - ето точно колко пари дава


Знаят и името: Кандидат за президент на БФС купува гласове - ето точно колко пари дава
Снимка: Джем Юмеров / Actualno.com

2884 0

Наближава Конгреса, на който трябва да бъде избран нов президент на Българския футболен съюз (БФС). По-малко от два пълни дни до големия момент (15 март) бе съобщено за нечестен и лош за футбола ни начин, по който един от кандидатите опитва да спечели.

Разбира се - става въпрос за купуване на гласове. В СДВР и в родната централа вече е подаден сигналът за купуване на гласове на делегатите, като това бе обявено от един от седемте кандидати за поста - Петьо Костадинов.

Кой кандидат-президент за БФС опитва да си купува гласове?

Още: "Умната! Ще следим отблизо"! Сектор "Г" с предупреждение и призив преди Конгреса на БФС

Той го сподели във Велико Търново, като съобщи, че за сигнала е станало ясно на инструктажа на 11 март, проведе от БФС с кандидатите. Самият Костадинов рзкри и колко струва един глас - между 200 и 300 лева. Той допълни още, че знае името човека, който опитва да си купи гласове, но няма да го каже, защото не е самият той подател на въпросния сигнал.

"Гласове се купуват между 200 и 300 лева. Това е съвсем сигурно, защото беше потвърдено и от изпълнителния директор, който го е върнал към СДВР, защото не е знаел, че има подаден и там. Изпълнителният директор на БФС потвърди, че е с конкретно име, с конкретно място" - заяви Костадинов.

Всички кандидати са: Михаил Тодоров Касабов, Манол Александров Иванов, Димитър Иванов Бербатов, Петьо Борисов Костадинов, Георги Бориславов Захариев, Георги Александров Иванов, Георги Петров Градев.

Костадинов сподели още, че ако бъде избран за президент на БФС ще покани в Изпълкома на съюза 13 души, които са част от предизобрния му екип. Още две места ще има за представителите на Професионалната футболна лига и на Аматьорската футболна лига.

Още: Виден "син" привърженик изуми: Левски е филиал на Лудогорец, не ни броят за живи

Част от екипа, който той представи, са: бригаден генерал Борислав Сертов, специалист по антитероризъм, проф. Андрей Захариев, експерт Публични финанси и местно самоуправление, адв. Николай Калистратов, експерт-финансист и юрист, арх. Ивайло Мишев, експерт по футболна инфраструктура, Добри Козарев, президент на Гигант Съединение - отборът, издигнал неговата кандидатура, също така д-р Стефан Проданов, бивш състезател по футбол и преподавател в Стопанската академия в Свищов, д-р Христо Мазнейков, експерт спортна медицина и ортопедия, Иван Аспарухов, кмет на Община Мездра, бивш зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и проф. Марин Гъдев, експерт по кондиционна подготовка във футбола и бивш състезател по лека атлетика, инж. Живко Желев, президент на Волейболен клуб Берое и Седай Баки Ахмед от Черноочене, чиято задача е да ускори комуникацията с кметовете на общините.

Друг кандидат за президент на БФС пък скандализира с предложения, сред които всеки сам да си избира съдии.

Потвърдено: Вицепрезидент на БФС, замесен в голям скандал, ще ръководи Конгреса

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички