С 2 мача - в София и Варна, започва 14-ия кръг в Първа лига


С 2 мача - в София и Варна, започва 14-ия кръг в Първа лига
Снимка: Mihaela Aroyo / LAP.bg

1207 0

С два мача стартира 14-ия кръг от Първа лига. В 17,30 часа Локомотив Сф посреща Ботев Враца, а от 19,45 часа е двубоят Черно море - Арда.

"Железничарите" засега се справят повече от добре през този сезон, въпреки че загубиха последния си дуел. Те отстъпиха с 2:3 на новака Хебър и пропуснаха шанса да влязат в първата шестица. Следва обаче възможност за реванш срещу подобряващия се Ботев.

Локомотив спечели последните си две домакинства срещу врачани за първенство. Напоследък "червено-черните" нерядко се забъркват в мачове, в които попаденията са и в двете врати, както беше срещу Спартак Варна, Левски и Хебър. Станислав Генчев иска темпо и агресия от своя тим и това в не малка степен се получава, дори и да е за сметка на някои дефанзивни пробойни на моменти.

Ботев (Враца) е по-умерен при Даниел Моралес, но е вкарал във всеки мач навън след идването на бразилеца, така че предстои да видим дали тенденцията ще продължи.

_

Арда пък продължава със солидните си изяви до момента през сезона. Предстои визита на намиращия се във форма Черно море. Последният засега мач между двата тима се игра на 12.03.2022 и завърши при резултат 2:0 за варненци, които при успех днес ще намерят място в Топ 3 на първенството.

Тимът на Илиан Илиев е непобеден в пет от предходните си 6 срещи като домакин в първенството. За сметка на това Арда е спечелил само 3 от последните си 21 срещи като гост, но пък не е губил в 9 от изиграните си 13 двубоя от Първа лига. А ето как посрещат двубоя със Спартак (Варна) феновете на "моряците".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички