Родна легенда: В български клуб не трябва да има повече от трима чужденци


Родна легенда: В български клуб не трябва да има повече от трима чужденци

1879 0

Футболната легенда на България Петър Жеков обясни защо според него в родния футбол липсват класни централни нападатели.

"Защото повечето отбори гледат да вземат футболисти от чужбина готови. А почти никой не гледа детско-юношеските ни школи. За съжаление, това е причината. Как да имаме класни български играчи като взимаме толкова много чужденци? Ние (ЦСКА) имаме 17 чужденци, Лудогорец имат 17 или и повече. Другите отбори имат по 5-6 примерно. Само Пирин май, че нямат играчи от чужбина в състава си, не съм сигурен. Без достатъчно български футболисти в елитните ни отбори, ние не можем да направим представителен тим. Кой да играе?", посочи носителят на "Златната обувка" пред БГНЕС.

Запитан дали трябва да се промени политиката на клубните ни отбори в посока налагане на далеч повече български играчи, за да се надяваме на големи успехи на националния отбор, бившият голмайстор посочи:

"Абсолютно. Според мен повече от трима чуждестранни футболисти не трябва да има в български клуб и мисля, че по този начин след 10-15 години ще направим супер национален отбор. Трима чужденци в клубовете ни - двама играят, третият почива. Искаш да пуснеш третия в игра, вадиш един от другите двама иностранци. Винаги по двама чужденци да играят максимум, другите трябва да бъдат българи според мен в отборите ни. От детско-юношеските школи, израснали в даден клуб. Иначе няма да стане. Иначе, считам че, никога повече няма да имаме силен национален отбор". А ето какво предстои на националния отбор в Лига на нациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички