Петър Жеков: Категорично заставам зад Бербатов и двамата Петрови за БФС


Петър Жеков: Категорично заставам зад Бербатов и двамата Петрови за БФС
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP.bg

1938 0

"Категорично заставам зад Бербатов и двамата Петрови в битката за БФС. Боби Михайлов и Лечков ги плюе цяла България като ръководители в централата, те мислят, че дъжд ги вали. До 10-15 години може да си върнем цялата футболна слава". Това заяви пред БГНЕС легендарният нападател Петър Жеков.

Запитан дали трябва да ни е срам, че при 24 участници на Европейско първенство България не участва, Жеков заяви: "Докато е Боби Михайлов председател на БФС и тези в момента, които там ръководят - така ще бъде. Там трябва да се смени цялото ръководство. Абсолютно категорично заставам зад Димитър Бербатов и двамата Петрови".

"Ако се осъществят промените, съчетани с масово налагане на български играчи във водещите ни клубове, за 10-15 години ще си върнем не част, а цялата стара футболна слава. Бербатов и Петрови при мен са играли при юношите. Тренирали са и са играли при мен. Димитър Бербатов аз го вземах и го тренирах и го дадох на ЦСКА. Така, че няма проблеми. Станат ли ръководители в БФС, още на следващия ден ще отида и ще им кажа за какво става въпрос - да си помислят. Според мен максимум по трима чужденци трябва да има в българските клубове", категоричен бе той.

"За какво правим детско-юношески школи в България? Ние (ЦСКА) имахме двама-трима добри, те нашите ги дали да играят в Б група в Миньор Перник. Кога ще пробият? На единият талант миналата година му дават купата за най-перспективен футболист, той сега го няма на картата. Любо (Любослав Пенев) го взема, та го пусна срещу Левски 5 минути преди края на мача момчето. Той не е играл изобщо. Беше на 17 години тогава. Да, става въпрос за Мартин Смоленски. Това момче аз съм го открил, аз го докарах в ЦСКА. Аз което знам, и той го знае същото. Обаче няма кой да го пусне да играе. Той вкара 40 гола при мене. Трагедията е голяма", допълни Жеков.

"Ако слушаме сегашния ни Футболен съюз, ще изкараме, че националният ни отбор е ходил до Луната и се е върнал с ракета. Няма проблем никакъв - играли са мач на Луната образно, ако слушаме Боби Михайлов и Лечков. Тях ги плюе цяла България като ръководители в БФС, те мислят, че дъжд ги вали. Това на нищо не прилича. Аз ако съм досега да съм избягал 100 пъти", каза още той. А ето, че желаната от него промяна може да дойде до няколко месеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички