Христо Стоичков посочи кой треньор му помогна да отиде подготвен в Барса


Христо Стоичков посочи кой треньор му помогна да отиде подготвен в Барса

3030 0

Легендата на ЦСКА и Барселона Христо Стоичков посочи, че е бил подготвен да играе в каталунския клуб, когато е осъществил трансфера си там. Той призна, че за това му е помогнал друга легенда на "червения" клуб - големият голмайстор Петър Жеков.

"Когато играех за ЦСКА, имах много предложения. Напомням, че ние играехме в Шампионска лига. Но истинската, не сегашната. В този турнир се изправяхте срещу шампионите на цяла Европа. Играх срещу исторически отбори като Спарта (Прага), Бенфика, Панатинайкос, Байерн Мюнхен, Олимпик Марсилия... Заинтригувах няколко клуба, но ръководителите взеха вярно решение според мен. Те ме оставиха в ЦСКА още няколко години, за да се развия", заяви Стоичков пред "Libero".

"Освен Пенев, треньор при нас беше и Петър Жеков, бървата "Златна обувка" на България. Този чичо ми вика: "трябва да си сложиш крака така", "удари така", "като тичаш с топката, прави това и онова". Всеки ден беше така. Затова, когато преминах в Барса, бях готов, всичко беше по-лесно", допълни Камата. А ето как Жеков коментира поредното назначение на Стойчо Младенов за треньор на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички