Революционно: Дунав забранява в устава си привличане на чуждестранни футболисти


Революционно: Дунав забранява в устава си привличане на чуждестранни футболисти
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

659 0

Отборът на Дунав (Русе), който до миналата година бе част от елита на българския футбол - Първа лига, ще вземе революционно решение. "Драконите" ще включат в устава си точка, която забранява привличането на чуждестранни футболисти.

Това ще важи без значение от финансовото състояние на клуба. Повод за това стана дълг от близо 250 000 евро, които ФИФА присъди да бъдат платени на Малатияспор за Беркан Дудру. Дунав успя да го стори чрез парите от БФС за участието ни в Лига Европа.

"На Общото събрание на клуба на 7 май ще предложим на членовете на Дунав в Устава да залегне в рамките на юридически приемлива формулировка, че русенският клуб при никакви обостоятелства няма да разчита на чуждестранни футболисти, освен в много специфични случаи на такива, които се преминали през школата на клуба и с ясна история или такива живеещи от дълго време на територията на страната" - съобщават от Дунав.

Междувременно в БФС обсъждат да няма изпадащи този сезон в Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички