Царско село пропиля аванс от два гола срещу Ботев (Пловдив) в Първа лига


Царско село пропиля аванс от два гола срещу Ботев (Пловдив) в Първа лига
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

905 0

Царско село не успя да победи Ботев (Пловдив), като двата тима завършиха при равенство 2:2 в двубой от българската Първа лига. "Царете" изпуснаха аванс от 2:0 и по този начин не успяха да изместят Левски от 8-ото място в класирането. Ботев пък взе важна точка в борбата за оцеляване и дори прогресира с едно място напред, измествайки съименника си от Враца.

Резултатът в днешната среща бе открит още в 19-ата минута, когато Дилан Мертенс стреля силно от границата на наказателното поле, но след намеса и на вратаря ударът му се отби в напречната греда. Топката обаче след това бе застигната от Димитър Костадинов, който нямаше как да сбърка отблизо.

В 58-ата минута домакините удвоиха своя аванс чрез Андерсон, който намери добре отбита топка и с атрактивен удар преодоля Аргилашки и колегите му и се разписа. 15-ина минути преди края на срещата Атанас Илиев върна интригата в двубоя, след като се ориентира най-добре при разбъркване в наказателното поле на "царете".

В последните секунди от срещата Мишел Еспиноса (90+4')се превърна в герой за "канарчетата", след като успя да изравни резултата и да донесе точка в борбата, която води отборът.

За Царско село предстои гостуване на Ботев (Враца) в неделя (28.02), а три дни по-късно сблъсък с Лудогорец на 1/8-финалите за Купата на България. Ботев пък приема у дома Монтана, а след това ЦСКА 1948 за Купата на същите дати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички