Първо в Sportlive: Георги Какалов прие ново предизвикателство, ексцентрикът става треньор в отбора на пловдивския Бевърли Хилс


Първо в Sportlive: Георги Какалов прие ново предизвикателство, ексцентрикът става треньор в отбора на пловдивския Бевърли Хилс
Снимка: Sofia Photo Agency

5269 0

Георги Какалов, който е един от най-големите ексцентрици, ако не и най-големият, подвизавал се по родните терени през новия век, прие ново предизвикателство. 37-годишният бивш нападател на Ботев Пловдив, Черно Море, Пирин Бл, Динамо Минск, Олимпиакос Никозия и куп други родни и чуждестранни клубове започва работа в подвизаващия се в Югоизточната Трета лига Сокол (Марково), научи ексклузивно Sportlive.bg.

Според информацията на медията ни, Какалов ще стане асистент на старши треньора Манол Георгиев. Той ще му помага в представителния отбор, както и във формациите на клуба, подвизаващи се в Елитните юношески групи U-19 и U-17. Георгиев води и въпросните юношески формации на клуба от пловдивския Бевърли Хилс.

„Започвам работа в Сокол Марково. Срещнах се с президента на клуба Йордан Сталев и треньора Манол Георгиев. Набързо си стиснахме ръцете. Благодаря им за доверието, което решиха да ми гласуват. Радвам се, че ще работим заедно“, потвърди пред Sportlive.bg самият Георги Какалов.

През последните 5 години той работеше в частната пловдивска футболна школа Лидер.

„ Прекарах много добри години в Лидер, където на практика създадохме школата заедно с Христо Терзиев и Митьо Митев – Мутата. Изключително съм благодарен и на двамата. Всичко между нас винаги е било коректно и точно. Никога не съм имал проблем с тях. Дори днес отново бяхме заедно. Оставаме си приятели. Просто реших, че е време за промяна. Жалко, че някои „доброжелатели“ са се опитвали да вкарват интриги, доколкото чувам“, каза той относно досегашната си работа в Лидер Пд.

„Благодаря и на треньорите Петко Анев и Петко Фанев, с които имах честта да работим заедно. Благодарен съм и на родителите на децата от школата за пълноценното ни сътрудничество. Пожелавам успехи на Лидер в развитието на школата и на талантливите деца“, продължи Какалов.

Интересен факт от биографията на Георги Какалов е, че преди години той за известен период заемаше горещия треньорски стол начело на Борислав (Първомай). За последно той игра за отбора на Чико (Бяга).

Миналата година го сполетяха сериозни здравословни проблеми. На 4 май, броени дни преди именния си ден, Жоро получи инфаркт, а малко преди Коледа скъса и ахилес.

„Продължавам да избягвам по-сериозните натоварвания. Заради инфаркта първоначално отказваха да ми оперират ахилеса. В крайна сметка се подложих на хирургическата интервенция чак на 3 февруари, защото пипнах и Ковид. Засега не планувам да се завръщам на терена, макар че Кристиан Ериксен го направи“, сподели Какалов.

А ето какво важно правило въвежда БФС, което да помогне за развитието на футбола ни.

АВТОР: Варадин Радков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички