БФС въвежда ново правило, с което футболът ни да тръгне нагоре


БФС въвежда ново правило, с което футболът ни да тръгне нагоре
Снимка: Agnes Metodieva / LAP.bg

1085 0

От БФС са решили да въведат ново правило, за което вярват, че ще подпомогне сериозно развитието на футбола ни. Това са признали от централата пред БТА. Става въпрос за налагането на млади играчи с гарантирано място, като това ще важи само за Трета лига.

Всеки тим от третото ниво на родния ни футбол (без значение от коя от четирите лиги) ще трябва да играе постоянно с поне трима играчи, които са до 23 години. И за да се избягват хитрини и смени в първите минути, има допълнение.

През всичките 90 минути отборите трябва да имат този брой играчи до 23 години. Ако някой треньор реши да смени такъв футболист, то на негово място трябва да се появи друг младок.

Идеята е ясна - младите играчи да получават повече шансове за изява и да се налагат, тъй като в момента немалка част от подвизаващите се в Трета лига са състезатели, които са към края на кариерата си, идващи от Първа и Втора лига. 

Не е сигурно обаче дали родната централа няма да има нов ръководител, тъй като Бербатов подаде документи за вписване като президент на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички