Септември се сбогува с Първа лига с успех над Ботев (Враца)


Септември се сбогува с Първа лига с успех над Ботев (Враца)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3129 0

Септември София победи Ботев Враца с 3:1 на Националния стадион  в двубой от последния 35-и кръг в долната шестица на Първа лига. Това бе и последният мач за столичани в елита, като тимът ще се състезава във Втора лига през следващата кампания. Врачани са 13-и с равни точки с Берое, който ще играе бараж заради по-лоши показатели в директните двубои.

Автогол на Красимир Костов даде аванс на Септември в 28', а в 63' Митко Митков удвои. Страхотен гол на Петър Кепов върна интригата в срещата в 79', но Красимир Станоев реализира от дузпа за крайния резултат.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата опасна ситуация бе за Ботев Враца, като след добра атака Тодоров остана сам срещу вратаря. Василев обаче се справи и спаси. Малко след това се стигна и до шанс за Септември чрез Мартин Стоянов, но Костов не се затрудни.

В 13' врачани допуснаха грешка в защита и Йосков се пребори при опасно центриране. Мартин Петков бе на перфектната позиция и стреля опасно, но Костов спаси. В 28' Септември излезе напред в резултата след автогол на Красимир Костов. Митко Митков бе изведен от Мартин Николов и центрира в наказателното поле. Там Костов не се намеси убедително и столичани поведоха.

В 35' Да Силва стреля от границата на наказателното поле, като Иван Василев първоначално не бе сигурен в намесата си, но след това се справи. Минута преди края Марко Мажуга навлезе в наказателното поле на Септември, след което надигра Асен Георгиев и шутира, но точно във Василев.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След подновяването на играта Септември отново бе по-добрият отбор. В 63' Митко Митков с мощен диагонален удар покачи на 2:0. В 79' Петър Кепов стреля от разстояние и успя да изненада Иван Василев и резултатът бе намален на 2:1.

Малко след това Даниел Генов напредна чудесно  и отклони към Радослав Захариев, който бе останал сам пред голлинията не успя да се разпише. В добавеното време на срещата съдията Ивайло Ненков отсъди дузпа за домакините, която бе реализирана от Красимир Станове за крайното 3:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Септември: 1. Иван Василев – 16. Кристиян Пешов, 5. Асен Георгиев (К), 4. Иван Арсов, 13. Мартин Николов, 20. Красимир Станоев, 3. Мартин Петков, 7. Айкут Рамадан, 14. Мартин Стоянов, 19. Митко Митков, 9. Валентин Йосков

Ботев Враца: 76. Красимир Костов (К) – 11. Момчил Цветанов, 3. Мартин Кавдански, 8. Диего Фераресо, 22. Петър Кепов, 10. Лукас Брамбила, 18. Диого Барбоса, 21. Жан-Пиер да Силва, 16. Красимир Тодоров, 15. Мирослав Маринов, 14. Марко Мажуга

ПРЕДИ МАЧА

При успех врачани ще останат на върха в долната шестица, но отборът на Красимир Балъков има шанс поне избегне последното място в класирането. В рамките на редовния сезон днешните съперници на два пъти завършиха наравно.

Септември няма кадрови проблеми, а след изтърпяно наказание се завръщат Валентин Йосков и Мартин Стоянов. Моралес също няма проблем с контузени играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички