Септември и Спартак Варна може да изпаднат от Първа лига кръг преди края


Септември и Спартак Варна може да изпаднат от Първа лига кръг преди края
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

2490 0

Днес, 31 май, ще се изиграят трите двубоя от предпоследния кръг от битката за оцеляване в Първа лига. От 18:00 часа Спартак Варна приема Септември София, Ботев Враца е домакин на Хебър, а Берое излиза срещу Пирин.

Кой ще оцелее в Първа лига?

Тимът на Димитър Димитров все още има теоретичен шанс да оцелее, което важи и за предстоящия му опонент Септември. Твърде вероятно е обаче двата тима да се сбогуват с елита, като това може да се случи още днес. И може да стане факт за "соколите", ако Хебър спечели визитата си на Ботев Враца. Същото важи и за софийския тим, който ще са част от Втора Лига, ако днес загубят, а тимът от Пазарджик се поздрави с трите точки.

В края на кампанията „соколите“ най-накрая започнаха да трупат точки, като загубиха в само две от последните осем срещи. Големият проблем е, че в рамките на месец май Спартак на три пъти изпусна успеха от водеща позиция. Точките от тези двубои и "късното събуждане" обаче може да се окаже крайно недостатъчно.

Красимир Балъков зае Светослав Петров начело на Септември в опит да спаси отбора. Преди два кръга столичани записаха ценна домакинска победа с 2:0 над Пирин, която бе напълно заслужена. Тя дойде и след осем поредни загуби в Първа Лига. Миналата седмица тимът от столицата бе напът да измъкне много ценна точка при визитата си в Пазарджик, която щеше да ги остави над Хебър в подреждането. С два късни гола обаче "зелените" отново измъкнаха преднина и спечелиха с 3:1.

Пирин с най-големия шанс за добро развитие

Пирин Благоевград триумфира срещу Ботев Враца с 2:0 миналия кръг. Тази победа увеличи преднината на „орлетата“ пред Хебър Пазарджик, който се намира на четири точки зад тях в борбата за избягване на бараж за оставане. Трудно обаче играчите на Пирин ще успеят да увеличат победния си ход предвид лошата си форма далеч от собствения си стадион. За изиграните си до момента 16 гостувания футболистите на Пирин записаха две победи, четири равенства и 10 поражения. Преди двубоя днес Димитър Димитров имаше и добри, и лоши новини относно своите играчи преди битката със Септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички