Пенев изведе Хебър до първа победа след 231 дни и засили Септември към Втора лига (ВИДЕО)


Пенев изведе Хебър до първа победа след 231 дни и засили Септември към Втора лига (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3150 0

Хебър постигна важна победа с 3:1 над своя голям съперник в битката за оцеляване в Първа лига - Септември. Срещата бе първа от 33-тия кръг на надпреварата, като тя донесе първи успех за пазарджиклии на обновения стадион “Георги Бенковски”, докато последната домакинска победа бе едва преди 231 дни.

Така възпитаниците на Любослав Пенев задминаха столичани в класирането и са на точка зад Пирин и с изиграна среща повече, докато Септември изостава с точка след поражението. 

В герои за домакините се превърнаха Тартов в добавеното време на първата част, Серано и Цонков с попадения между 82-рата и 88-мата минута. Почетният гол за гостите бе село на Пешов в 78-мата минута, изравнил временно за 1:1. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият половин час спокойно може да бъде преписан на домакините, които наложиха своето темпо и контролираха случващото се на терена. Те стигнаха и до греда преди да измине половин час, след като столичани допуснаха грешка в наказателното поле и топката бе изпратена в левия страничен стълб.

Чрез 64% владеене на топката Хебър създаде 9 голови положения, след които отправиха 3 точни и 5 неточни удара.

Попадение за домакините логично падна в крайна сметка, след като натискът продължи. По този начин Венсан Марсел откри, но секунди по-късно бе отменено след преглед с ВАР поради нарушение на Папазов срещи Шейтанов.

ГОЛ! Пазарджиклии продължиха с офанзивата си и Шейтанов отново се оказа, че не може да се противопостави след настоятелно нападение, завършено с гол от Тартов в добавеното време! 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

По време на втората част натискът на домакините спадна до известна степен или поне липсваха в изобилие головите положения. От това се възползваха столичани, които създадоха 3:1 ситуациите пред противниковата врата, спрямо домакините.

ГОЛ! Септември изравни резултата с втория си точен удар чрез Кристиан Пешов. Той се възползва от подаване на Милич с глава в 78-мата минута и шокира пазарджиклии! 1:1!

Около въпросната ситуация останаха съмнения дали не е имало засада, но ситуацията бе подробно прегледана и потвърдена като редовна.

ГОЛ! Възпитаниците на Пенев успяха отново да поведат още в 82-рата минута, когато Серано засече центриране от фланга и матира Шейтанов за нова преднина в резултата! 2:1!

ГОЛ! Стефан Цонков до голяма степен сложи край на драмата, след като бранителят засече с глава след грешка на Пешов в 88-мата минута! 3:1! 

СЪСТАВИ

Хебър: 1. Петър Дебърлиев (К) – 33. Стефан Цонков, 4. Мартин Михайлов, 55. Георги Вълчев, 27. Роберт Мазан, 44. Николай Николов, 8. Алехандро Серано, 97. Венсан Марсел, 10. Марк-Емилио Папазов, 77. Октай Хамдиев, 98. Георги Търтов

Септември: 21. Димитър Шейтанов, 14. Мартин Стоянов, 26. Константин Чешмеджиев, 24. Стефан Милич, 16. Кристиян Пешов, 18. Петър Чуич, 20. Красимир Станоев, 17. Симеон Александров, 6. Атанас Кабов, 3. Мартин Петков, 9. Валентин Йосков

ПРЕДИ МАЧА

Хебър се намира на 15-ата позиция с 23 точки в последната шестица на родния шампионат. Съперникът от София пък е място по-нагоре с 25 пункта и при евентуална победа за столичани те ще напуснат зоната на изпадащите, изпреварвайки Пирин поне временно.

Септември успя да сложи край на ужасяваща серия от 4 поредни загуби, побеждавайки Пирин с 2:0 в изминалия кръг. Хебър също е в кошмарна серия от 3 загуби и 2 победи в последните си пет срещи в елита.

Септември успя да победи пазарджиклии с 3:1 като гост в редовния сезон, а в София двата тима поделиха точките, завършвайки при равен резултат 1:1.

Главен арбитър днес ще бъде Станислав Тодоров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички