След 5 гола: Любо Пенев и Хебър с безценен успех над Ботев Враца - има надежда за повече от бараж (ВИДЕО)


След 5 гола: Любо Пенев и Хебър с безценен успех над Ботев Враца - има надежда за повече от бараж (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4360 0

Хебър Пазарджик сломи Ботев Враца със зрелищното 3:2 като гост! По този начин отборът запрати Спартак Варна и Септември София към Втора лига и дори си осигури шанс за директно оставане в Първа лига - без да минава през спасителен бараж.

С втората си поредна победа Хебър събра 29 точки, докато изпадащите останаха с по 25. Освен всичко друго тимът от Пазарджик има шанс директно да се спаси, без да играе бараж, ако успее да измести Пирин Благоевград, който приключи наравно с Берое и събра 31 точки.

След като през първата част не падна нито едно попадение, в рамките на 10-ина минути след старта на втората резултатът отново бе равен, но 1:1 след попадения на Марсел и Сербер. Георги Вълчев вкара дузпа в 67-ата минута, за да изведе Хебър отново напред, а при контраатака Стоичков удвои аванса в 79-ата. В последните секунди пък Марко Мажуга направи добавка отблизо, за да намали пасива на Ботев, но време за повече нямаше.

В последния кръг Хебър посреща у дома Берое (05.06), докато Ботев Враца гостува на Септември София (05.06). Любо Пенев и компания ще хвърлят поглед и към последния мач на Пирин, който е домакинство в Благоевград срещу Спартак Варна.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Далеч по-нуждаещият се от точките Хебър започна по-активно, като след само 5 минути игра последва удар отдалеч на Георги Вълчев, но той не попадна в очертанията.

В 15-ата минута се стигна до най-опасната ситуация за гол до момента. Окрай Хамдиев подаде към Марк-Емилио Папазов в наказателното поле и младокът стреля от чудесна позиция, но там бранител отклони изстрела ключово в корнер, предотвратявайки сигурен гол.

В 22-рата минута Меси бе намерен с центриране от ъглов удар на Момчил Цветанов. Централният нападател стреля с глава и макар и да не осъществи перфектен контакт с топката я запрати опасно към вратата. Тя обаче се отклони в напречния стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 0:1! Октай Хамдиев проби добре отляво и пусна по земя в наказателното поле, където намери влизащия на скорост Марсел, който стреля мощно и не остави шансове на вратаря - гол с първия точен удар в мача.

56 - 1:1! След отнета топка в средата на терена Генов бе намерен и в наказателното поле комбинира с Сербер, който на опразнената нямаше проблеми да се разпише и да изравни бързо-бързо.

В 66-ата минута Хебър получи правото да изпълни дузпа, след като топката докосна ръката на Барбоса след отклонена топка от Марсел.

67' - 1:2! Георги Вълчев се нае с изпълнението и въпреки че вратарят хвана ъгъла и остана близо до топката, тя бе пласирана добре и попадна в мрежата.

79' - 1:3! Контраатака и добро подаване на Марузин в наказателното поле, с което намери Стоян Стоичков, който стреля от движение и не остави никакви шансове за намеса на стража след мощен удар отблизо.

90+4' - 2:3! В последните секунди Ботев вкара още един гол. Браян Мендоса се отличи с индивидуален пробив и изстрел в долния десен ъгъл, при който Дебърлиев отрази. Последва обаче добавка от Марко Мажуга, който намали изоставането за врачани.

ПРЕДИ МАЧА

Гостите от Пазарджик в настоящата си позиция биха играли бараж срещу тим от Втора лига, тъй като с 26 точки заемат 14-тата позиция. Това е техният предпоследен двубой, а в последния кръг ще приемат вкъщи Берое, който днес е в пряка битка с Пирин, разполагащ с точка по-малко (30 т).

По време на директните битки в групата на изпадащите Хебър има две загуби и една победа, докато Ботев записа по един резултат от всеки възможен - реми, успех и загуба в последователен ред. 

Възпитаниците на Дани Моралес пък са на върха във въпросната група със своите 32 точки, но според букмейкърите са аутсайдери в днешния двубой. Хебър ще търси първи успех над врачани, откакто се завърна в елита, след като разполага с нулево реми при последната им среща и поражение - 0:2, преди това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички